Όπως αναφέρουν Ιαπωνικά μέσα μαζικής ενημέρωσης, η Κινέζικη Lenovo βρίσκεται σε συζητήσεις με την Fujitsu για την εξαγορά της προβληματικής επιχείρησης κατασκευής PC που διατηρεί.

Αν και στις αρχές του 2000, η Fujitsu ήταν ένας από τους πέντε κορυφαίους κατασκευαστές υπολογιστών σε παγκόσμιο επίπεδο, σήμερα η συγκεκριμένη επιχείρηση είναι ζημιογόνα για την Ιαπωνική εταιρεία. Τα περιθώρια –κυρίως εξαιτίας της μετατόπισης της αγοράς προς τα tablets και τα smartphones- έχουν συμπιεστεί και το τμήμα πληροφορικής του Ομίλου Fujitsu εργάζεται για να απαλλαχτεί από μη-βασικές επιχειρήσεις του και να βελτιώσει την κερδοφορία του.

 

Η εταιρεία, ανακοίνωσε τον περασμένο Φεβρουάριο την ανεξαρτητοποίηση/ διαχωρισμό του τμήματος υπολογιστών σε ξεχωριστή επιχείρηση, μία κίνηση που συνήθως προηγείται μίας πώλησης ή μίας σημαντικής αναδιάρθρωσης.

 

Η Fujitsu ήλπιζε αρχικά σε μία συγχώνευση με την επιχείρηση VAIO της Sony (τώρα λειτουργεί ως VAIO μετά την πώληση του τμήματος από την Sony σε επενδυτικό γκρουπ) και το τμήμα υπολογιστών της Toshiba, αλλά οι συζητήσεις για την συγχώνευση κατέρευσαν επειδή καμία από τις τρεις εταιρείες δεν ήθελε να αναλάβει τον πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών, και επομένως τον έλεγχο, οδηγώντας τελικά την Fujitsu να ξεκινήσεις συζητήσεις με την Lenovo. Η Κινέζικη εταιρεία με έδρα στο Πεκίνο, υπόσχεται να διατηρήσει τα εργοστάσια και τις θέσεις εργασίας, και επομένως στο δυναμικό της θα ενταχθούν περίπου 2000 άνθρωποι. Αν τελικώς προχωρήσει η εξαγορά, η Lenovo θα ισχυροποιήσει την θέση της στην αγορά ως ο μεγαλύτερος κατασκευαστής υπολογιστών στον κόσμο με ποσοστό 21,1% σύμφωνα με την IDC. Η εξαγορά επίσης θα δώσει τον έλεγχο του 40% της Ιαπωνικής αγοράς, με την Fujitsu να έχει την δεύτερη θέση, αφού την πρώτη κατέχει το NEC Lenovo Japan Group.

 

Link.png Site: ArsTechnica