Λαμβάνοντας υπόψη μία σημαντική διαρροή που περιλαμβάνει φωτογραφίες του προϊόντος, μαθαίνουμε ότι η Lenovo πρόκειται σχετικά σύντομα να παρουσιάσει μία φορητή παιχνιδοκονσόλα με Windows για να ανταγωνιστεί τις κονσόλες ASUS ROG Ally και Steam Deck.

Η διαφορά σε σχέση με τις προτάσεις των ASUS και Valve είναι ότι η φορητή παιχνιδοκονσόλα της Κινέζικης εταιρείας διαθέτει αποσπώμενα χειριστήρια σαν το Nintendo Switch. Με την ονομασία Legion Go, θα βασίζεται σε ολοκαίνουριους επεξεργαστές Ryzen (Phoenix) της AMD, θα «τρέχει» Windows 11 ενώ αναμένεται στον εξοπλισμό της να περιλαμβάνονται kickstand, υποδοχή microSD, υποδοχή για ακουστικά και ένα ζευγάρι υποδοχών USB Type-C ενώ δεν απουσιάζουν πλήκτρα για την αυξομείωση της έντασης του ήχου. Δεν έχουν διαρρεύσει μέχρι στιγμής άλλα στοιχεία για το hardware της φορητής παιχνιδοκονσόλας.

Lenovo_2.jpg

Όσον αφορά τα αποσπώμενα χειριστήρια, φαίνεται να υπάρχουν κουμπιά κατεύθυνσης στο αριστερό χειριστήριο και άλλα τέσσερα κουμπιά στο δεξί, δύο μοχλοί, σκανδάλες στο άνω τμήμα και στα πλαϊνά τους, μία επιφάνεια αφής τύπου trackpad στο δεξί χειριστήριο (ιδανική για τον χειρισμό των Windows 11) κ.ά. Η οθόνη αφής λέγεται ότι έχει διαγώνιο 8 ιντσών ενώ από πίσω υπάρχει μία σειρά από οπές για εξαερισμό. 

Lenovo_3.jpg

Σύμφωνα με μία παλαιότερη φήμη που είχε κυκλοφορήσει, η Lenovo σχεδίασε και κατασκεύασε μία φορητή παιχνιδοκονσόλα που δεν κυκλοφόρησε τελικώς. Οι εξελίξεις ωστόσο στην αγορά το τελευταίο διάστημα φαίνεται να άλλαξαν γνώμη στη Lenovo και τα αποσπώμενα χειριστήρια θα βοηθήσουν να ξεχωρίσει το προϊόν της από τον άμεσο ανταγωνισμό.

  • Like 8
  • Thanks 2
  • Confused 1