Στα ράφια των καταστημάτων μπαίνει σύντομα το ThinkPad X1 Fold της Lenovo ή αλλιώς, το πρώτο laptop στον κόσμο με αναδιπλούμενη οθόνη.

Το X1 Fold αποτελεί σύμφωνα με την εταιρεία την αρχή σε μια νέα σειρά φορητών υπολογιστών που αναμένεται να παίξει σημαντικό ρόλο στο μέλλον. Η οθόνη είναι η αρχή και το τέλους του συστήματος με διαστάσεις 13,3 ιντσών, τεχνολογίας OLED και ανάλυσης 2K, με χρώματα που πραγματικά ξεχωρίζουν. Το hinge δείχνει και είναι αρκετά ανθεκτικό ενώ εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι δεν εμφανίζει κάποια τσάκιση όπως έχουμε δει μέχρι σήμερα σε όλα τα smartphones με αναδιπλούμενη οθόνη. Η αναλογία διαστάσεων 4:3 βοηθά στο χειρισμό του και ως tablet ενώ το βάρος που είναι ελάχιστα μικρότερο του 1ος κιλού, επιτρέπει το χειρισμό του ακόμα και όταν είμαστε όρθιοι.

Η μεταφορά είναι ένα από τα δυνατά χαρτιά του X1 Fold από τη στιγμή που με διπλωμένη την οθόνη, οι διαστάσεις του περιορίζονται δραστικά. Δίνει παράλληλα και μια αίσθηση πολυτέλειας εξαιτίας του δερμάτινου καλύμματος το οποίο φέρει και το λογότυπο του μοντέλου το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως kickstand.

Στα τεχνικά χαρακτηριστικά συναντάμε επεξεργαστή Intel Core i5 με 8GB μνήμη και αποθηκευτικό χώρο που μπορεί να φτάσει το 1TB. Συνολικά ο χρήστης βρίσκει 2 USB-C θύρες αλλά και δυνατότητα σύνδεσης με 5G δίκτυα, ένα από τα πρώτα laptop στον κόσμο με τη σχετική δυνατότητα. Εκτός από το ψηφιακό stylus, στο πακέτο θα υπάρχει παράλληλα εξωτερικό bluetooth πληκτρολόγιο το οποίο μπορεί να τοποθετηθεί στη μέση του X1 Fold κατά τη μεταφορά και με την οθόνη διπλωμένη, με τη δυνατότητα μάλιστα να φορτίζεται κατά τη μεταφορά. 

Το ThinkPad X1 Fold της Lenovo τρέχει Windows 10 Pro, με την εταιρεία να έχει προχωρήσει στην ενσωμάτωση λειτουργιών για καλύτερη και πιο παραγωγική χρήση δύο εφαρμογών παράλληλα, ενώ εφαρμογές όπως το Teams και το Outlook θα υποστηρίζουν διαφορετικές λειτουργίες ανά οθόνη. Ο χρήστης μπορεί να χρησιμοποιήσει τον υπολογιστή είτε ως tablet είτε ως κλασσικό φορητό υπολογιστή ακόμα και με εικονικό πληκτρολόγιο, με τη Lenovo να υπόσχεται περισσότερες βελτιστοποιήσεις στο λογισμικό το άμεσο μέλλον.

thinkpad_x1_fold_1.jpg.d4918e1ce958648bd8eb1cf5e046bcfb.jpg

thinkpad_x1_fold_4.jpg.7d8bff37ff55d03897a02b856ff40f3d.jpg

Το ThinkPad X1 Fold αναμένεται και στη χώρα μας στις αρχές της επόμενης χρονιάς, με την τιμή να μην έχει γίνει γνωστή ακόμα ενώ στην αμερικανική αγορά θα κυκλοφορήσει με κόστος $2500.

  • Like 5
  • Confused 2