Η Lenovo παρουσιάζει σήμερα δύο νέα android tablet τα οποία φέρουν την ονομασία Yoga όπως και η αντίστοιχη σειρά laptop της εταιρείας και διαθέτουν διαφορετικούς τρόπους λειτουργίας.

Η σειρά Yoga tablet αποτελείται από δύο μοντέλα με οθόνη 8 και 10 ιντσών με ανάλυση 1280 x 800 ενώ η Lenovo έχει μιμηθεί το σχεδιασμό ενός βιβλίου με το χαρακτηριστικό "δίπλωμα" στο πίσω μέρος, κάτι που είχαμε δει και στο Xperia S tablet της Sony.

 

Το συγκεκριμένο μέρος βοηθά αρκετά στο να κρατάμε το Yoga tablet με το ένα χέρι ενώ διαθέτει και kickstand στο πίσω μέρος ώστε να μπορούμε να το τοποθετήσουμε πάνω σε ένα τραπέζι για να δούμε μια ταινία ή να κάνουμε μια βιντεοκλήση. Μάλιστα το kickstand μπορεί να τοποθετηθεί σε οποιαδήποτε γωνία, χωρίς να περιορίζεται σε δύο θέσεις όπως το Surface 2 και Surface Pro 2 της Microsoft.

 

Στο εσωτερικό συναντάμε τετραπύρηνο επεξεργαστή Cortex A7 στο 1.2 GHz με 1 GB RAM, 16/32 GB αποθηκευτικό χώρο, microSD θύρα, δύο κάμερες των 5mp στο πίσω μέρος και VGA στο μπροστινό ενώ θα κυκλοφορήσει και σε έκδοση 3G/LTE.Ενσωματώνει επίσης την έκδοση Android 4.2.2 Jelly Bean με μικρές αλλαγές στο γραφικό περιβάλλον.

 

6-520x551222.jpg

 

Ξεχωριστό ενδιαφέρον παρουσιάσει η αυτονομία και των δύο tablet η οποία σύμφωνα με τη Lenovo κυμαίνεται από 16 έως 18 ώρες, σημαντικά μεγαλύτερη από την πλειοψηφία των tablet της αγοράς.

 

Διατίθεται από σήμερα αρχικά στα καταστήματα των Ηνωμένων Πολιτειών με τιμή $249 για το μοντέλο με οθόνη 8' ιντσών και $299 για το μοντέλο με οθόνη 10' ιντσών και πιθανότατα θα το δούμε και από τα μέρη μας πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων. Για την προώθηση των Yoga Tablets, η Lenovo έχει επιστρατεύσει τον ηθοποιό Ashton Kutcher, πρωταγωνιστή μεταξύ άλλων και της ταινίας Jobs.

 

 

Link.png Site: ']Lenovo

 

Ενημέρωση: Σύμφωνα με δελτίο τύπου της Lenovo που λάβαμε, τα νέα Lenovo Yoga tablets θα είναι διαθέσιμα στην Ελλάδα το Δεκέμβριο με τιμές οι οποίες ξεκινούν από τα 299€ (λιανική με ΦΠΑ).