Άνθρακες ο θησαυρός τελικά για το πολυαναμενόμενο Z5 smartphone της Lenovo, για το οποίο τα διάφορα teasers που είχε κυκλοφορήσει η κινεζική εταιρεία τις τελευταίες εβδομάδες, μας προετοίμαζαν για ένα smartphone με οθόνη χωρίς περιθώρια.

Η πραγματικότητα όμως είναι εντελώς διαφορετική αφού σύμφωνα με την τελική μορφή της συσκευής η οποία παρουσιάστηκε σήμερα στην Κίνα, αυτή απέχει αρκετά από μια συσκευή με οθόνη χωρίς περιθώρια, πόσο μάλλον όταν αυτή ενσωματώνει τη γνωστή εγκοπή (notch), κάτι που βλέπουμε πλέον από την πλειοψηφία των Android κατασκευαστών. Αν και η κίνηση της Lenovo εγείρει ερωτήματα, η εταιρεία ισχυρίζεται ότι το Z5 διαθέτει οθόνη που καλύπτει το 90% της εμπρόσθιας επιφάνειας αν και εκτός από το notch βρίσκουμε περιθώριο και στο κάτω μέρος. Κατά τα άλλα, η οθόνη έχει διαστάσεις 6.2 ιντσών με αναλογία διαστάσεων 19:9 και Full HD ανάλυση ενώ ειδικά για τα περιθώρια, η κινεζική εταιρεία αναφέρει ότι είναι μικρότερα από το Xiaomi Mi 8 που παρουσιάστηκε πριν λίγες ημέρες και το iPhone X.

Untitled.jpg.7b04c303b826ab833d17679335f44dc7.jpg
Αριστερά teaser της Lenovo και δεξιά η πραγματική εμφάνιση του Lenovo Z5

Σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα στη οποία η συσκευή αναφέρεται ως "full-screen", το Lenovo Z5 στηρίζεται σε οκταπύρηνο επεξεργαστή Qualcomm χωρίς να δίνονται περισσότερες λεπτομέρειες για το μοντέλο, ενώ στο πίσω μέρος υπάρχει διπλή κάμερα των 16MP. Η μπαταρία έχει χωρητικότητα 3.300mAh και υποστηρίζει γρήγορη φόρτιση.

Το μεγάλο πάντως πλεονέκτημα του Lenovo Z5 είναι η τιμή του αφού η πρώτη έκδοση με 6GB μνήμη και 64GB αποθηκευτικού χώρου, κοστίζει περίπου $200 ενώ με διπλάσιο αποθηκευτικό χώρο η τιμή ανεβαίνει περίπου στα $280. Θα κυκλοφορήσει αρχικά στην Κίνα στις 12 Ιουνίου, την ίδια μέρα όπου η Vivo αναμένεται να παρουσιάσει μια άλλη πολυαναμενόμενη πρόταση, ένα smartphone που θα διαθέτει αρκετά από τα χαρακτηριστικά του πρωτότυπου Apex που είδαμε στη Βαρκελώνη 

lenovo_z5.jpg.dee69361bced5e51b3fc342f9aΠαλαιότερα επίσημο teaser της Lenovo για το Ζ5