Την 1η ημέρα της έκθεσης MWC 2022, είδαμε από κοντά το πρώτο ThinkPad που βασίζεται στην πλατφόρμα Snapdragon της Qualcomm και «τρέχει» την arm έκδοση των Windows 11 Pro. 

Χάρη στην πλατφόρμα της Qualcomm, Snapdragon 8cx Gen 3, το ThinkPad X13s αριστεύει στον τομέα της αυτονομίας, καθώς έχει πιστοποιηθεί για έως και 28 ώρες συνεχούς λειτουργίας. Επιπλέον, επειδή δεν απαιτεί ενεργό σύστημα ψύξης με ανεμιστήρα (είναι fanless), το νέο ThinkPad X13s είναι εντελώς αθόρυβο -κάτι που θα εκτιμήσουν ιδιαίτερα οι επαγγελματίες- και το πλέον «συνδεδεμένο» notebook καθώς στον εξοπλισμό του περιλαμβάνονται οι πιο σύγχρονες επιλογές συνδεσιμότητας, όπως WiFi 6/ 6E, Bluetooth 5.2, 5G sub 6 eSIM και 5G mmWave eSIM, USB Type-C (3.2 Gen. 2) κ.ά.

Ο νέος φορητός υπολογιστής ThinkPad X13s της Lenovo μπορεί να εξοπλιστεί με έως 32GB μνήμης LPDDR4x και με έως 1TB PCIe NVMe SSD και όπως αναφέραμε ενσωματώνει μπαταρία 49.5 Wh (αναπαραγωγή βίντεο έως και 28 ώρες).  

Χάρη στο κατασκευασμένο από ανακυκλωμένο μαγνήσιο πλαίσιο -το οποίο είναι και αρκετά λεπτό- το νέο ThinkPad X13s είναι ελαφρύ (μόλις 1,06 κιλά) και μεταφέρεται εύκολα. Τη φορητότητα ενισχύει και η οθόνη με τη διαγώνιο 13,3 ιντσών (16:10) ανάλυσης WUXGA (1920 x 1200 pixels) η οποία ανάλογα την έκδοση μπορεί να είναι και αφής.

Το πλεονέκτημα ωστόσο της πλατφόρμας της Qualcomm, δεν είναι μόνο η αθόρυβη λειτουργία ή η μεγάλη αυτονομία αλλά κυρίως οι εκπληκτικές δυνατότητες συνδεσιμότητας/ δικτύωσης που επιτρέπουν στο ThinkPad X13s να είναι το απόλυτο always-on connected σύστημα φορητού υπολογιστή. Πέρα λοιπόν από το Qualcomm FastConnect 6900 Subsystem (για Wi-Fi 6 ή Wi-Fi 6E και Bluetooth® 5.2), το νέο ThinkPad X13s παρέχει προαιρετικά δυνατότητες 5G (mmWave 5G και sub 6 GHz 5G μέσω eSIM και Nano SIM) χάρη στο Snapdragon X55 5G Modem-RF System για εκπληκτικές ταχύτητες uploading/ downloading.

 

 

Ο καλαίσθητος φορητός υπολογιστής εξοπλίζεται επίσης με κάμερα 5MP με IR αισθητήρα προαιρετικά (Windows Hello), με front facing ηχεία που υποστηρίζουν Dolby Audio, με αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων, κλείστρο για την κάμερα, dTPM καθώς και με τη μονάδα ασφαλείας Qualcomm® Secure Processing Unit με Microsoft Pluton για αυξημένα επίπεδα προστασίας και ασφάλειας.

Η εταιρεία μαθαίνουμε ότι σκοπεύει να διαθέσει τον νέο της φορητό υπολογιστή με Windows 11 Pro (ARM έκδοση) στην αγορά από τον ερχόμενο Μάϊο.

  • Like 2
  • Thanks 1