Εν αναμονή της επίσημης κυκλοφορίας των Windows 8 στα πρώτα συστήματα από τις 26 Οκτωβρίου, οι κατασκευαστές υπολογιστών έχουν ξεκινήσει ήδη την παρουσίαση των δικών τους προτάσεων. Γιορτάζοντας τα 20 χρόνια του ThinkPad, η Lenovo παρουσίασε σήμερα μια από τις πρώτες λύσεις, το Thinkpad Tablet 2 το οποίο θα τρέχει φυσικά την τελευταία έκδοση των Windows και προορίζεται κυρίως για επαγγελματίες.

Για όσους θυμούνται, ο προκάτοχος του συγκεκριμένου μοντέλου έτρεχε την πλατφόρμα Android αλλά ο διάδοχος του θα είναι ένα από τα πρώτα Windows 8 Pro tablet της αγοράς. Διαθέτει επεξεργαστή Intel της σειράς Clover Trail Atom κάτι που σημαίνει ότι τρέχει όλες τις Metro και Desktop εφαρμογές ενώ η οθόνη 10.1' ιντσών έχει ανάλυση 1366x768 με ειδική επίστρωση για λιγότερες αντανακλάσεις. Εντύπωση προκαλεί το βάρος της συσκευής το οποίο δε ξεπερνά τα 600 γραμμάρια ενώ στην επιφάνεια της μπορούμε να βρούμε είσοδο HDMI, mIcro SD θύρα καθώς και USB 2.0. Επίσης διαθέτει αποθηκευτικό χώρο 64gb, 2gb μνήμη και 2 κάμερες. Όπως και το πρώτο μοντέλο, έτσι κι'αυτό διαθέτει ειδική ψηφιακή πένα για πιο γρήγορες σημειώσεις.

 

Η τελική τιμή δεν έχει αποφασιστεί ακόμη, με τη Lenovo να υπόσχεται ότι θα είναι αρκετά ανταγωνιστική όταν και θα κάνει την εμφάνιση της η συσκευή στα ράφια των καταστημάτων.