Σήμερα η Lenovo γιορτάζει την 25η επέτειο της θρυλικής σειράς φορητών υπολογιστών ThinkPad, που πρώτη λανσάρισε στην αγορά η “Big Blue” (IBM) στις 5 Οκτωβρίου του 1992 (πιο συγκεκριμένα λανσάρισε το ThinkPad 700C).

Η Κινέζικη εταιρεία μάλιστα που εξαγόρασε το τμήμα προσωπικών υπολογιστών της IBM το 2005 και το τμήμα διακομιστών x86 της Αμερικάνικης εταιρείας έναντι $2,1 δισεκατομμυρίων το 2014, θα κυκλοφορήσει μία επετειακή έκδοση με την ονομασία ThinkPad Anniversary Edition 25.

 

Όπως αναμενόταν, διαθέτει ρετρό εμφάνιση που δανείζεται πολλά στοιχεία από την θρυλική σειρά φορητών υπολογιστών, όπως το κλαστικό 7-row πληκτρολόγιο ThinkPad με το μπλε χρώματος πλήκτρο “Enter” και το κόκκινου χρώματος TrackPoint. Υπάρχουν επίσης dedicated πλήκτρα για την ένταση του ήχου, καθώς και “status LEDs” που απουσιάζουν πολλές φορές από τις πιο σύγχρονες συσκευές της εταιρείας. Το λογότυπο επίσης ThinkPad βρίσκεται στην περισσότερο παραδοσιακή, πολύχρωμη έκδοση του.

 

Το ThinkPad Anniversary Edition 25 βασίζεται στο μοντέλα T470 και ενσωματώνει τον επεξεργαστή Intel Core i7-7500U σε συνδυασμό με την διακριτή κάρτα γραφικών Nvidia GeForce 940MX ενώ η οθόνη αφής του έχει διαγώνιο 14 ίντσες. Από τον εξοπλισμό του, δεν απουσιάζουν φυσικά όλες οι μοντέρνες υποδοχές και θύρες όσον αφορά στη δικτύωση και στη συνδεσιμότητα που θα περιμένατε από μία συσκευή του 2017, παρά τη ρετρό σχεδίαση του.

 

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά από διαρροές, η συσκευή θα εξοπλίζεται με 16GB RAM, με SSD χωρητικότητας 512GB, με Thunderbolt-rated USB Type-C, με SD card slot, με τρεις USB καθώς και με Ethernet και HDMI. Το νέο ThinkPad Anniversary Edition 25 θα κυκλοφορήσει σε περιορισμένο αριθμό τεμαχίων και σε επιλεγμένες χώρες με τιμή $1899.

 

 

Link.png Site: Engadget