Η Smart TV Alliance ανακοίνωσε ότι έξι νέοι προμηθευτές υλικού και εφαρμογών, από τους κορυφαίους της αγοράς, εντάσσονται στη Συμμαχία με σκοπό να ενισχυθεί η ανάπτυξη λύσεων και υπηρεσιών Smart TV που θα μπορούν να τρέχουν σε διαφορετικές πλατφόρμες (cross-platform).

Όσον αφορά στους developers, το 2013 θα έχουν στη διάθεσή τους μια καινούρια πλατφόρμα ανάπτυξης λογισμικού (SDK), η οποία θα καλύπτει τις συσκευές των μεγάλων κατασκευαστών.

 

Στα νέα μέλη της Smart TV Alliance περιλαμβάνονται κατασκευαστές, όπως η Panasonic, η ABOX42, και η TechniSat, και προμηθευτές εφαρμογών, όπως η IBM και η Specific Media. Όλοι τους, αναγνωρίζοντας την ανάγκη και την αξία του να μπορούν να αναπτύσσουν και να προσφέρουν εφαρμογές για πολλαπλές πλατφόρμες, αποφάσισαν να ενώσουν δυνάμεις με την LG Electronics, την TP Vision και την Toshiba (τα ιδρυτικά μέλη της Συμμαχίας), αλλά και τις YuMe, Obigo και Qualcomm, ώστε να δημιουργήσουν ένα ανοικτό (non-proprietary) οικοσύστημα για τους developers που θα ήθελαν να δημιουργήσουν ελκυστικές υπηρεσίες Smart TV, οι οποίες θα μπορούν να τρέχουν σε όλες τις πλατφόρμες.

 

«Σε μία μέχρι πρότινος κατακερματισμένη αγορά, τα μέλη της Smart TV Alliance δημιουργούν μια νέα ευκαιρία για τους developers εφαρμογών και τους κατασκευαστές τηλεοράσεων, ώστε να προσφέρουν στον καταναλωτή την καλύτερη δυνατή εμπειρία από τη χρήση μιας Smart TV», δήλωσε ο κ. Richard Choi, Πρόεδρος της Smart TV Alliance και στέλεχος της LG Electronics, ιδρυτικού μέλους της Συμμαχίας. «Τώρα, όσοι αναπτύσσουν εφαρμογές μπορούν να επικεντρώνονται σε αυτό που γνωρίζουν να κάνουν καλύτερα, δηλαδή να αξιοποιούν όλη τους τη δημιουργική ενέργεια για να αναπτύσσουν καινοτόμες εφαρμογές και υπηρεσίες και όχι για να ψάχνουν τις διαφορετικές διαδικασίες συμμόρφωσης με τις προδιαγραφές του κάθε κατασκευαστή ξεχωριστά».

Η επερχόμενη πλατφόρμα SDK ενσωματώνει τις πιο σύγχρονες τάσεις και διαθέτει τα απαραίτητα τεχνικά χαρακτηριστικά που επιτρέπουν στους developers εφαρμογών να αναπτύξουν μοντέρνες και συναρπαστικές εφαρμογές για τις Smart TVs του 2013 από κατασκευαστές, όπως η LG, η TP Vision και η Toshiba. Μεταξύ των τεχνικών χαρακτηριστικών της νέας πλατφόρμας SDK περιλαμβάνονται:

 

Για τις Smart TVs του 2013:

 

• Αναβαθμισμένα χαρακτηριστικά HTML5, CSS3 και JavaScript για πιο πλούσιες εφαρμογές

• Βίντεο 3D

• Υποστήριξη MPEG-DASH για καλύτερη και πιο αξιόπιστη αναπαραγωγή ήχου και εικόνας, με λιγότερα σπασίματα και κολλήματα

• Περισσότερες και καλύτερες επιλογές όσον αφορά στη διαχείριση ψηφιακών δικαιωμάτων (DRM), οι οποίες ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις των κατόχων πνευματικών δικαιωμάτων για το περιεχόμενο.

Για τους developers εφαρμογών:

• Νέος κοινός emulator για όλες τις συσκευές, ώστε οι developers να μπορούν να δοκιμάζουν την εφαρμογή τους μια φορά και να είναι βέβαιοι ότι αυτή θα δουλέψει σε οποιαδήποτε συσκευή έχει κατασκευαστεί από μέλος της Smart TV Alliance

• Ειδικό εργαλείο για τον αυτόματο έλεγχο της συμμόρφωσης μιας εφαρμογής με τις cross-platform προδιαγραφές της Smart TV Alliance

• Προηγμένα debug tools, τα οποία βοηθούν τους developers να λύνουν τα προβλήματα των εφαρμογών τους πιο εύκολα και πιο γρήγορα.