Από τις (λίγες) ανακοινώσεις νέων smartphone που ξεχώρισαν στη φετινή CES, είναι αυτή του G Flex 2 της LG, με το οποίο είχαμε μια σύντομη πρώτη επαφή στον εκθεσιακό χώρο της LG.

Έχοντας τη δυνατότητα να το συγκρίνουμε δίπλα δίπλα με την πρώτη γενιά του πρώτου smartphone με κοίλη οθόνη, το G Flex 2 δείχνει να έχει διορθώσει αρκετά από τα κακώς κείμενα του προκατόχου του. Με μικρότερη οθόνη 5.5 ιντσών έναντι 6, η οποία εξακολουθεί να στηρίζεται στην τεχνολογία P-OLED, η ανάλυση μεγαλώνει σε Full HD όσο οι διαστάσεις της συσκευής γίνονται μικρότερες κάνοντας το G Flex 2 πιο φορητό. Τα χρώματα είναι έντονα και παρατηρήσαμε ότι μπορούσαμε να διαβάσουμε την οθόνη κάτω από έντονο φως.

 

glfex2.jpg

gflex2b.jpg

 

Εμφανισιακά μοιάζει στο G3 με το ψεύτικο βουρτσισμένο μέταλλο να είναι το νέο στοιχείο ενώ παραμένει η ειδική επιφάνεια στο πίσω μέρος με τις δυνατότητες της αυτοίασης σε περίπτωση που γρατζουνιστεί, μια διαδικασία η οποία είναι αρκετά πιο γρήγορη πλέον.

 

Εσωτερικά διαθέτει τη ferrari των SoC της Qualcomm, το Snapdragon 810 στα 64bit, με 2GB αν μιλάμε για το μοντέλο των 16GB και 3GB για το μοντέλο των 32GB. Δε συναντήσαμε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την πλοήγηση στα μενού του Androdi 5.0 Lollipop -εκτός από την μικρή καθυστέρηση στο άνοιγμα συγκεκριμένων εφαρμογών- όπου η LG έχει προσθέσει το δικό της γραφικό περιβάλλον, με την εμπειρία να είναι σχεδόν ίδια με αυτή του G3.

 

Τα πλεονεκτήματα της κοίλης οθόνης είναι ακόμα αμφισβητήσιμα όσο και αν η LG προσπαθεί να μας πείσει για το αντίθετο, πέρα από τη διαφορά στην εμφάνιση η οποία προκαλεί σίγουρα τα βλέμματα.

 

Περισσότερα για την κυκλοφορία του G Flex 2 στην Ευρώπη θα μάθουμε στην MWC 2015 στα τέλη του Φεβρουαρίου μεταξύ των οποίων και για την τιμή, με τα στελέχη πάντως της LG να μας ενημερώνουν ότι αυτή θα είναι «πολύ πιο προσιτή από αυτή της πρώτης γενιάς».