Πλήρης επιβεβαίωση των δημοσιευμάτων, με την LG να ανακοινώνει και επίσημα την αποχώρησή της από την αγορά των smartphones.

Αυτό ισχυρίζεται η αξιόπιστη ιστοσελίδα "The Korea Times", επιβεβαιώνοντας πρόσφατες διαρροές, με την ίδια την LG να έχει ανακοινώσει ήδη από τον Ιανουάριο ότι το συγκεκριμένο ενδεχόμενο ήταν ανάμεσα στις επιλογές που εξέταζε.

Η απόφαση της LG αποτελεί φυσικό επακόλουθο των αρνητικών οικονομικών αποτελεσμάτων που παρουσιάζει το τμήμα κινητής τηλεφωνίας της νοτιοκορεατικής εταιρείας τα τελευταία χρόνια μετά από συνεχείς κυκλοφορίες μοντέλων που δεν συνάντησαν κάποια επιτυχία. Παρά τις ομολογουμένως ενδιαφέρουσες προτάσεις της εταιρείας τα τελευταία χρόνια στην υψηλή κατηγορία όπως τα LG Wing με τη δεύτερη οθόνη, το Velvet και το V60 ThinQ, εντούτοις κανένα μοντέλο δεν μπόρεσε να δημιουργήσει αίσθηση, ειδικά στη μεσαία κατηγορία όπου οι προτάσεις της LG απείχαν αρκετά από το να θεωρηθούν ανταγωνιστικές.

Η αποχώρηση της LG από την αγορά των smartphones σημαίνει ότι δεν θα δούμε τελικά να μετουσιώνεται σε εμπορικό προιόν το πρωτότυπο μοντέλο που είδαμε στη CES 2021, με οθόνη που μπορεί να ξετυλίγεται. Αυτό δεν σημαίνει πάντως ότι δεν θα δούμε ένα σχετικό μοντέλο από άλλο κατασκευαστή αφού η LG παραμένει ένας από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές OLED πάνελ παγκοσμίως και για την αγορά της κινητής τηλεφωνίας, εξοπλίζοντας μεταξύ άλλων την Apple για κάθε νέο μοντέλο iPhone.

Υπενθυμίζουμε ότι τα smartphones της LG σταμάτησαν να διατίθενται επισήμως στη χώρα μας πριν 4 χρόνια. 

Ενημέρωση 5/4 10:21: Με επίσημη ανακοίνωσή της τις πρώτες πρωινές ώρες, η LG επιβεβαίωσε την αποχώρησή της από την αγορά των smartphones μετά από ζημιές «δισεκατομμυρίων δολαρίων τα τελευταία 5 χρόνια». Η απόφαση θα «επιτρέψει στην εταιρεία να εστιάσει πόρους σε τομείς ανάπτυξης όπως ηλεκτρικά οχήματα, συνδεδεμένες συσκευές, έξυπνα σπίτια, ρομποτική, τεχνητή νοημοσύνη, b2b λύσεις καθώς και σε πλατφόρμες και υπηρεσίες. Εντύπωση προκαλεί και η δήλωση της LG ότι θα εστιάσει στο μέλλον στην ανάπτυξη 6G δικτύων, χωρίς να δίνονται περισσότερες πληροφορίες. 

Η διαδικασία που απαιτείται θα ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος Ιουλίου, με την εταιρεία να υποστηρίζει κανονικά για το υπόλοιπο διάστημα τις συσκευές που έχουν στα χέρια τους οι καταναλωτές.

  • Like 2
  • Haha 2
  • Confused 1
  • Sad 14