Μπορεί να μην γνωρίζουμε αρκετές λεπτομέρειες για το επερχόμενο LG G8 ThinQ, ωστόσο η Νοτιοκορεάτικη εταιρεία έδωσε στην δημοσιότητα ορισμένες πληροφορίες για την εμπρόσθια κάμερα του.

Χρησιμοποιώντας έναν αισθητήρα «ToF» (Time of Flight) της Infineon, η LG ισχυρίζεται ότι μπορεί να προσφέρει χαρακτηριστικά όπως ασφαλή αναγνώριση προσώπου, επαυξημένη πραγματικότητα και καλύτερες γενικότερα φωτογραφίες selfie σε όλες τις συνθήκες φωτισμού.

Επιπλέον, με έναν τέτοιο αισθητήρα, η κατανάλωση ενέργειας θα είναι μικρότερη από άλλες λύσεις, όπως το FaceID της Apple. Αν και η τεχνολογία TrueDepth της Apple που χρησιμοποιείται στο FaceID είναι παρόμοια με αυτή του Xbox 360 Kinect, όπου προβάλλονται χιλιάδες κουκίδες λέιζερ για την τρισδιάστατη απεικόνιση, η τεχνολογία Time of Flight είναι αυτή που ήλπιζε να χρησιμοποιήσει η Microsoft στη συσκευή Xbox One Kinect για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα.

Η ιδέα πίσω από την λύση της Infineon είναι ότι με τη συλλογή του υπέρυθρου φωτός που αντανακλάται από τα αντικείμενα, όχι μόνο επιτυγχάνεται υψηλότερη ακρίβεια, αλλά απαιτείται και λιγότερη επεξεργαστική ισχύς.

Στο παρελθόν κυκλοφόρησαν φήμες ότι η Apple εξέταζε το ενδεχόμενο να ενσωματώσει τη τεχνολογία στην κύρια κάμερα του iPhone, ωστόσο ο καλά συνήθως πληροφορημένος αναλυτής Ming-Chi Kuo τις διέψευσε λέγοντας πως η Apple θα παραμείνει με την διπλή κύρια κάμερα στις συσκευές iPhone και επιβεβαιώθηκε αργότερα. Το LG G8 ThinQ δεν είναι πάντως η πρώτη συσκευή που χρησιμοποιεί τη συγκεκριμένη τεχνολογία. Το ίδιο Real3 chip της Infineon έχει χρησιμοποιηθεί και στο Phab 2 Pro (Project Tango) της Lenovo αλλά και πρόσφατα στα Vivo Nex Dual Display Edition και Honor View 20.

Εκτός από δυνατότητες AR και face recognition, η LG έχει υποσχεθεί ότι οι χρήστες της συσκευής της θα πουν αντί στο «touch» (Goodbye Touch), κάτι που ενδεχομένως σημαίνει ότι θα χρησιμοποιούν χειρονομίες για τον έλεγχο της συσκευής. Θα δούμε όμως από κοντά τι έχει ετοιμάσει η εταιρεία στο Mobile World Congress στην Βαρκελώνη, με το «event» της LG να έχει προγραμματιστεί για τις 24 Φεβρουαρίου.

Engadget

 

 

 

 

  • Like 2