Ένα από τα εντυπωσιακότερα προϊόντα που είδαμε τον περασμένο Ιανουάριο στη CES 2023 ήταν η τεράστια ασύρματη τηλεόραση OLED 97 ιντσών της LG, η LG Signature OLED M.

Η συγκεκριμένη τηλεόραση απαιτεί μόνο ένα καλώδιο τροφοδοσίας όταν τοποθετείται στον τοίχο, ενώ όλες οι άλλες θύρες συμπεριλαμβανομένου αυτές για το βίντεο, τον ήχο και το δίκτυο, μεταδίδονται ασύρματα από έναν μεγάλο μαύρο κύβο που χρησιμεύει ως ο εγκέφαλος της τηλεόρασης. Η πρωτοποριακή τηλεόραση είναι πλέον έτοιμη να κυκλοφορήσει στην αγορά τον Σεπτέμβριο, με την τιμή της να είναι μεγαλύτερη απ’ ότι πιθανόν περιμένατε αφού αυτή έχει οριστεί στις 27,999 βρετανικές λίρες (περίπου 35.500 δολάρια).

Η Signature OLED M θα πλαισιωθεί από δύο μικρότερα μοντέλα με λογικότερες τιμές, που βασίζονται στα πάνελ OLED evo της LG: μια έκδοση 83 ιντσών με τιμή 8.000 βρετανικές λίρες (περίπου 10.000 δολάρια) και μια έκδοση 77 ιντσών με τιμή 6.000 βρετανικές λίρες (περίπου 7.600 δολάρια). Σύμφωνα με το δελτίο τύπου της LG, οι ασύρματες αυτές τηλεοράσεις αναμένεται να κυκλοφορήσουν και σε άλλα μέρη της Ευρώπης και στις ΗΠΑ αργότερα μέσα στο έτος.

Η Signature OLED M απλοποιεί σημαντικά τη διαδικασία εγκατάστασης μιας μεγάλης τηλεόρασης στον τοίχο, καθώς εξαλείφει την ανάγκη για καλώδια HDMI, optical ή Ethernet μέσα ή πάνω στον στον τοίχο. Κάτι τέτοιο παρέχει επίσης μεγαλύτερη ευελιξία όσον αφορά το πού μπορείτε να τοποθετήσετε τις πρόσθετες συσκευές σας, όπως Blu-ray players, παιχνιδοκονσόλες, αποκωδικοποιητές, καθώς όλες μπορούν να συνδεθούν στο Zero Connect Box της OLED M έως και 10 μέτρα μακριά από την οθόνη. Στη συνέχεια, το Zero Connect Box μεταδίδει τις εισόδους και τις εξόδους από αυτές τις συσκευές μέσω της δικής του ασύρματης σύνδεσης υψηλής συχνότητας, η οποία σύμφωνα με την LG είναι τρεις φορές ταχύτερη από το πρότυπο Wi-Fi 6E και ικανή για μετάδοση σε πραγματικό χρόνο βίντεο και ήχου 4K 120Hz χωρίς καθυστερήσεις. Υποστηρίζει επίσης μορφές HDR όπως το Dolby Vision και πολυκάναλο ήχο όπως το Dolby Atmos. 

image.png.9357c491afae674c4c30f3a710b4e702.png

Μια απαραίτητη προϋπόθεση σύμφωνα με την LG για την καλύτερη λειτουργία της ασύρματης αυτής δυνατότητας είναι ότι το Zero Connect Box θα πρέπει να έχει κατεύθυνση προς την οθόνη (OLED M). Αυτό πιθανότατα σημαίνει ότι το Zero Connect Box απαιτεί καθαρή οπτική επαφή με την οθόνη. Όπως είχαμε αναφέρει πάντως και κατά την πρώτη μας επαφή με την OLED M, η εταιρεία είχε εγκατεστημένες πολλές τέτοιες τηλεοράσεις στον εκθεσιακό χώρο της στη CES 2023, χωρίς να παρουσιάζεται κάποια δυσλειτουργία στη μετάδοση σήματος. 

  • Like 4