Αν και δεν είναι το είδος της ασύρματης τηλεόρασης χωρίς καλώδια που είδαμε από την Displace και η οποία δουλεύει με μπαταρίες, η νέα OLED M της LG επικοινωνεί ασύρματα με μια ξεχωριστή μονάδα η οποία διαθέτει τα πλήρη ηλεκτρονικά. 

Η λύση αυτή μπορεί να παρομοιαστεί με το ασύρματο Samsung One Connect που αναλαμβάνει να «παντρέψει» τη μονάδα με την οθόνη, προσφέροντας συγκεκριμένα πλεονεκτήματα κατά την εγκατάσταση.

Σύμφωνα με στελέχη της LG στη CES 2023, η μετάδοση όλου του περιεχομένου από την μονάδα στο εντυπωσιακό panel των 97” ιντσών γίνεται χωρίς δυσλειτουργίες με ανάλυση έως 4K και ρυθμό ανανέωσης 120Hz. Στην παρουσίαση, η LG ανέφερε ότι η εμβέλεια φτάνει μέχρι και τα 9 μέτρα με εγγυημένη απόδοση φτάνει να μην υπάρχουν εμπόδια. Η ίδια η τηλεόραση διαθέτει το σχεδιασμό "One Wall" της LG, έχοντας δηλαδή πολύ λεπτό πλαίσιο που προσθέτει στο εντυπωσιακό της μέγεθος.

Η ξεχωριστή μονάδα της LG OLED M διαθέτει ethernet θύρα RJ45, μια ομοαξονική είσοδο για κεραία τηλεόρασης ή καλωδιακό αποκωδικοποιητή, δύο θύρες HDMI (η μία με eARC), μια αναλογική είσοδο ήχου 3,5 mm, μια οπτική ψηφιακή είσοδο ήχου και δύο θύρες USB.

Η ιδέα είναι να συνδέσετε πάνω του όλες τις συσκευές ψυχαγωγίας σας όπως Xbox/PlayStation/Switch, συσκευή αναπαραγωγής Blu-ray (λέμε τώρα), αποθηκευμένα μέσα σε στικάκι USB κ.ο.κ, με τη μονάδα να αναλαμβάνει στη συνέχεια να μεταδώσει ήχο και βίντεο στην τηλεόραση χρησιμοποιώντας μια αποκλειστική ασύρματη σύνδεση που έχει αναπτύξει η LG. Η νοτιοκορεατική εταιρεία πάντως δεν γίνεται μέχρι στιγμής πιο συγκεκριμένη για τις προδιαγραφές της ασύρματης σύνδεσης από τη στιγμή που εγγυάται μηδενικές παρομορφώσεις φτάνει να βρίσκεται εντός της επιτρεπόμενης εμβέλειας.

Η LG OLED M ανήκει στη σειρά Signature, κάτι που μας λέει ότι η κυκλοφορία της στην αγορά είναι αμφίβολη κρίνοντας με άλλα παρόμοια μοντέλα της σειράς που έχουν παρουσιαστεί σε παλιότερες εκθέσεις CES. Αν όμως αυτό γίνει πραγματικότητα, το σίγουρο είναι ότι η τιμή θα είναι αποτρεπτικός παράγοντας αγοράς για τους περισσότερους.

  • Like 2
  • Sad 1