Αν και ακούμε για αναδιπλούμενες οθόνες και smartphones εδώ και χρόνια, κανένας κατασκευαστής μέχρι σήμερα δεν έχει επιχειρήσει να κατασκευάσει μαζικά κάποιο είδος οθόνης που να είναι εύκαμπτο και να "διπλώνει" πραγματικά.

Κατά καιρούς έχουν κυκλοφορήσει φήμες που θέλουν τις Samsung, Huawei και Motorola να βρίσκονται σε φάση ανάπτυξης smartphones με αναδιπλούμενη ή εύκαμπτη οθόνη ωστόσο ένα δίπλωμα ευρεσιτεχνίας της LG που ήρθε στο φως της δημοσιότητας πρόσφατα δείχνει ότι και η άλλη Νοτιοκορεάτικη κατασκευάστρια smartphones έχει «στα σκαριά» μία συσκευή με παρόμοιο «foldable form factor».

Η αίτηση για το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας κατατέθηκε στην Υπηρεσία Εμπορικών Σημάτων και Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας των Ηνωμένων Πολιτειών στο τέλος του 2017, και περιγράφει μία «φορητή τερματική συσκευή» με εύκαμπτη οθόνη που διπλώνει στη μέση μέσω ενός μηχανισμού τεσσάρων συνδέσμων που μοιάζει με αυτόν που χρησιμοποιεί η Microsoft στο Surface Book.

001.jpg.a46d479ef625f32521ef321c8d8ea698.jpg

Η συσκευή της LG διαθέτει δύο μικρόφωνα, δύο ηχεία και διπλή κεραία με την εύκαμπτη οθόνη να μην διαθέτει περιθώρια. Λαμβάνοντας υπόψη την ευρεσιτεχνία της LG και τις πρόσφατες διαρροές για τις συσκευές που ετοιμάζουν οι Samsung και Microsoft, φαίνεται πως δεν είμαστε και πολύ μακριά από το πρώτο εμπορικό προϊόν του είδους.

002.jpg.120dc8ac14f1c1db35274f92454c580d.jpg

GSMArena