Οι QNED τηλεοράσεις της LG θα χρησιμοποιούν τεχνολογία οπίσθιου φωτισμού Mini LED και θα έχουν έως 2500 ζώνες φωτισμού.

Ενώ συνήθως επικεντρωνόμαστε στις OLED τηλεοράσεις της LG, η εταιρία έχει στα πλάνα της και τηλεοράσεις με μια νέα γενιά LCD πάνελ. Η νέα σειρά θα ονομάζεται QNED Mini LED και ουσιαστικά θα αποτελεί την κορυφαία σειρά της LG ανάμεσα σε αυτές που ενσωματώνουν LCD πάνελ. Οι κορυφαίες σειρές τηλεοράσεων της LG θα συνεχίσουν να αντιπροσωπεύονται από αυτές με OLED πάνελ.

Για την ώρα η Samsung δεν χρησιμοποιεί την τεχνολογία Mini LED σε κάποια σειρά τηλεόρασης QLED, από την άλλη πλευρά η TCL έχει ενσωματώσει το νέο σύστημα οπίσθιου φωτισμού στις σειρές 6 και 8 (6-Series & 8-Series).

Η TCL εξηγεί την τεχνολογία Mini LED

Η TCL εξηγεί την τεχνολογία Mini LED

Η σειρά QNED της LG θα διατίθεται σε 10 μεγέθη έως 86 ίντσες, με μοντέλα που θα διαθέτουν ανάλυση 4K και 8K αλλά και ρυθμό ανανέωσης έως 120Hz για πιο ομαλή και φυσική κίνηση. Η τεχνολογία φωτισμού Mini LED θα μπορούσε να παρέχει καλύτερο έλεγχο φωτισμού αλλά και καλύτερη αντίθεση σε σύγκριση με τις τεχνολογίες Edge LED και Full Array. Ωστόσο, η εταιρία αναφέρει πως οι QNED τηλεοράσεις θα συνεχίσουν να χρησιμοποιούν πάνελ με τεχνολογίες Nanocell και Quantum Dot για να προσφέρουν εντυπωσιακή εμπειρία θέασης, με υψηλή ακρίβεια χρωμάτων, πιο έντονη αντίθεση και βαθύτερο μαύρο.

Η έκδοση των 86 ιντσών, η οποία θα παρουσιαστεί και επίσημα από την LG στο εικονικό εκθεσιακό περίπτερό της στην CES 2021 (event που θα διοργανωθεί online από τις 11 Ιανουαρίου), θα διαθέτει έως και 30.000 μικροσκοπικές λυχνίες LED για εξαιρετικά μεγάλη φωτεινότητα, σχεδόν 2.500 dimming zones και θα προσφέρει λόγο αντίθεσης 1.000.000:1. Σύμφωνα με την LG, τα παραπάνω έχουν ως αποτέλεσμα «εξαιρετική ποιότητα εικόνας HDR με πρωτοφανή αντίθεση και απόλυτο μαύρο και πλούσια χρώματα με ακρίβεια».