Η LG Electronics προχώρησε στην κατάθεση αγωγής ενάντια στην TCL στην Γερμανία επειδή η Κινέζικη εταιρεία καταπάτησε πνευματική ιδιοκτησία της που σχετίζεται με την τεχνολογία LTE.

Η Νοτιοκορεάτικη εταιρεία ισχυρίζεται ότι η TCL χρησιμοποίησε τρεις βασικές πατέντες του πρότυπου LTE σε κάποια από τα smartphones της και feature phones της χωρίς την απαραίτητη άδεια. Η LG κατέθεσε αγωγή κατά της TCL σε Γερμανικά περιφερειακά δικαστήρια στις πόλεις Mannheim και Dusseldorf.

Η LG ξεκίνησε να στέλνει προειδοποιήσεις στην TCL σχετικά με τις προθέσεις της το 2016. Παράλληλα ζητούσε να ξεκινήσουν τις διαδικασίες διαπραγμάτευσης για να καταλήξουν σε κάποια συμφωνία αδειοδότησης, όμως η LG ισχυρίζεται ότι η TCL αρνήθηκε επανειλημμένως να κάτσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Η LG είχε μία παρόμοια αντιπαράθεση με την εταιρεία BLU, ωστόσο οι δύο εταιρείες κατέληξαν τελικά σε συμφωνία αδειοδότησης. Με την εταιρεία Wiko επίσης αναγκάστηκε να λύσει τις διαφορές της στις δικαστικές αίθουσες της Γερμανίας κερδίζοντας την δικαστική διαμάχη (να αναφέρουμε ότι η αντιπαράθεση της με την Wiko αφορούσε τις ίδιες ευρεσιτεχνίες για τις οποίες φαίνεται ότι «παραβιάζει» η TCL).

Η TCL τελευταία γνωρίζει σημαντική ανάπτυξη τόσο στις πωλήσεις τηλεοράσεων παγκοσμίως όσο και στις πωλήσεις smartphones. Η εταιρεία, σύμφωνα με την εταιρεία ερευνών αγοράς HIS Market, είναι ο τρίτος μεγαλύτερος κατασκευαστές τηλεοράσεων το δεύτερο τρίμηνο της χρονιάς με βάση τον συνολικό αριθμό αποστολών. Επιπλέον πέρυσι, σύμφωνα με την Strategy Analytics, οι αποστολές smartphones της ξεπέρασαν τα 15 εκατομμύρια.

Η LG από την άλλη κατέχει πολλές και σημαντικές ευρεσιτεχνίες που αφορούν τα πρότυπα 4G LTE και 5G και ήδη λειτουργεί ένα κέντρο έρευνας 6G στην Ν. Κορέα από τις αρχές της χρονιάς. Η LG έχει καταθέσει επίσης αγωγή ενάντια στην εταιρεία HiSense στις ΗΠΑ ισχυριζόμενη ότι η τελευταία χρησιμοποιεί τεχνολογία της Νοτιοκορεάτικης εταιρείας στις οθόνες της χωρίς να έχει άδεια.

ZDNet