Αν και οι εύκαμπτες οθόνες βρίσκονται ακόμη στην αρχή, η LG δείχνει να επενδύει επάνω σε αυτές, παρουσιάζοντας εντυπωσιακές λύσεις τεχνολογίας.

Λίγες είναι οι διαθέσιμες συσκευές στην αγορά με εύκαμπτη οθόνη. Έχουμε τα Folds και Flips, καθώς και τα Razr και MateX, αν και αυτά παραμένουν μόλις λίγα τηλέφωνα μπροστά στα χιλιάδες υπόλοιπα που κυκλοφορούν. Στο τελευταίο τεχνολογικό συνέδριο SID 2020 (Society for Information) το οποίο πραγματοποιήθηκε online, η LG παρουσίασε μερικές πραγματικά ενδιαφέρουσες τεχνολογίες. Με την εταιρία να έχει αρκετή εμπειρία στο χώρο των οθονών και τηλεοράσεων, φέτος τα πράγματα ενδέχεται να πάρουν το δρόμο της εύκαμπτης τεχνολογίας.

Η εταιρία παρουσίασε μία μεγάλη τηλεόραση 65 ιντσών που ξετυλίγεται σαν μία αφίσα, ώστε ο χρήστης να την μαζεύει όταν δεν την χρειάζεται. Μία μικρότερη έκδοση 12 ιντσών της ίδιας τεχνολογίας αναμένεται να έρθει στα συστήματα ψυχαγωγίας αυτοκινήτου αλλά και στις οθόνες για υπολογιστές. Επίσης η LG έδειξε και μία διάφανη οθόνη όπου ενώ αυτή εμφανίζει δεδομένα από εφαρμογές επιτρέπει στον χρήστη να βλέπει και πίσω από αυτήν, το πραγματικό περιβάλλον του χώρου. Οθόνη που θα μπορούσε να βρει το δρόμο της σε καλύμματα ντουλάπας ή και έξυπνους καθρέφτες.

Το τέταρτο προϊόν που παρουσίασε η LG ήταν μία αναδιπλούμενη οθόνη OLED 13.3’’ η οποία μπορεί να μετατραπεί από ένα μεγάλο tablet σε έναν φορητό υπολογιστή. Και οι τέσσερις νέες οθόνες της LG είναι άγνωστο για την ώρα αν θα διατεθούν στην αγορά, παρ’ όλα αυτά παραμένουν εντυπωσιακές.

  • Like 2