Όπως και περισσότερες φωνητικές εντολές για χρήση με Alexa και Google Assistant

Επτά χρόνια μετά την αρχική παρουσίαση του webOS ως πλατφόρμα για τις Smart TVs της, η LG αποκάλυψε τη νέα webOS έκδοση 6.0 για τις νέες OLED, NanoCell και UHD τηλεοράσεις του 2021. Σε συνδυασμό με το νέο Magic Remote, η LG υπόσχεται να προσφέρει μια πιο ευχάριστη και διαισθητική εμπειρία στο κοινό της, ενώ υπόσχεται πως η προσθήκη νεώτερων φωνητικών εντολών στο ThinQ AI για Google Assistant και Alexa της Amazon, θα κάνουν ακόμα πιο εύκολη τη διαχείριση της τηλεόρασης, την περιήγηση σε streaming υπηρεσίες, στο διαδίκτυο και σε τηλεοπτικά κανάλια.

Σημαντική αλλαγή έρχεται και στο περιβάλλον του λογισμικού, το οποίο έχει επανασχεδιαστεί για βελτιωμένη χρηστικότητα με στόχο να παρέχει ταχύτερη πρόσβαση στις εφαρμογές που χρησιμοποιούνται πιο συχνά. Παράλληλα, δόθηκε έμφαση στην βελτιστοποίηση ανακάλυψης νέου περιεχομένου, με προτάσεις βάσει των προτιμήσεων του χρήστη και του ιστορικού προβολής.

lg-remote.jpg

Ένα ακόμη σημείο όπου έρχονται αλλαγές είναι το Magic Remote, που πέρα από τη νέα premium σχεδίαση, προσφέρει απλούστερο έλεγχο κατά τη χρήση φωνητικών εντολών. Παρά τις αλλαγές, παραμένει απλό στην πλοήγηση με εύκολη χρήση, ενώ προσφέρει δυνατότητα ταχύτερης σύνδεσης μεταξύ τηλεόρασης και άλλων συσκευών, αλλά και πλήκτρα άμεσης πρόσβασης σε streaming υπηρεσίες όπως το Netflix. Το NFC τσιπ που προστέθηκε, επιτρέπει άμεση σύνδεση smartphone με το τηλεχειριστήριο, επιτρέποντας στους χρήστες να προωθούν το περιεχόμενό τους στην τηλεόραση ή και το αντίστροφο.

Τέλος, ο Magic Explorer είναι μια ανανεωμένη έκδοση του Magic Link, παρέχοντας ενημερωτικό περιεχόμενο σχετικό με αυτό που εμφανίζεται στην οθόνη, ώστε οι θεατές να μπορούν να μάθουν περισσότερα σχετικά με τους ηθοποιούς, τοποθεσίες και άλλα είδη ενδιαφέροντος για τις ταινίες και τις εκπομπές που παρακολουθούν. Δεν έχει γίνει ακόμη αναφορά αν ο χρήστης μπορεί να επιλέξει ποιες λειτουργίες θα μπορεί να έχει ενεργές, όπως επίσης άγνωστο μένει αν και παλαιότερα μοντέλα λάβουν τη σχετική ενημέρωση.

  • Like 1
  • Thanks 2