Στο φετινό συνέδριο I/O 2014, η Google έκανε το αναμενόμενο άνοιγμα στα έξυπνα ρολόγια παρουσιάζοντας όχι μόνο όλες τις δυνατότητες της πλατφόρμας Android Wear αλλά και τα πρώτα smartwatches που την ενσωματώνουν.

Μπορεί το LG G Watch και το Gear Live της Samsung να είναι τα πρώτα smartwatches που θα διατεθούν στην αγορά, όμως η δημιουργία της Motorola, το Moto 360 είναι αυτή που έχει κλέψει τις εντυπώσεις αν και η πληροφόρηση που έχουμε γύρω από το συγκεκριμένο έξυπνο ρολόι είναι περιορισμένη.

 

Ανταποκρινόμενη στο μεγάλο ενδιαφέρον, η Motorola δημοσίευσε σήμερα ένα βίντεο 2 λεπτών στο οποίο η εταιρεία δείχνει μια σειρά δυνατοτήτων που διαθέτει το Moto 360, κάνοντας μεγαλύτερη την προσμονή για την κυκλοφορία του η οποία υπολογίζεται μέσα στο καλοκαίρι.

 

 

Στο βίντεο, το στέλεχος της Motorola, Cathay Bi, επιβεβαιώνει ότι το smartwatch της Motorola διαθέτει κατασκευή από ανοξείδωτο ατσάλι, με το λουράκι να είναι δερμάτινο. Για να ανοίξει η οθόνη ο χρήστης μπορείτε είτε να πατήσει το μοναδικό κουμπί είτε να πατήσει για ελάχιστα δευτερόλεπτα την οθόνη.

 

Για τον κυκλικό σχεδιασμό του Moto 360 που θεωρείται και ένα από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα του, η Motorola έχει προχωρήσει στην προσθήκη λογισμικού που εκμεταλλεύεται το συγκεκριμένο σχεδιασμό. Με απλές κινήσεις με το δάκτυλο πάνω στην οθόνη, ο χρήστης μπορεί να δει τις τελευταίες ειδοποιήσεις του, γραπτά μηνύματα η κάποια συζήτηση που διεξάγεται στο Hangouts.

 

Υπενθυμίσεις για ημερολογιακά γεγονότα, εμφάνιση καιρού κ.α μπορούν να εμφανιστούν στην οθόνη όπου με swype προς τα δεξιά βλέπουμε πρόσθετες πληροφορίες της εφαρμογής ενώ ανά πάσα στιγμή και με τη φωνητική εντολή OK Google, ο χρήστης μπορεί να διενεργήσει συγκεκριμένες λειτουργίες.

 

Θεωρείται σίγουρο ότι το Moto 360 θα υποστηρίζει ασύρματη φόρτιση ενώ περισσότερες πληροφορίες για την τιμή διάθεσης και την συγκεκριμένη ημερομηνία κυκλοφορίας αναμένεται να μάθουμε σύντομα.