Ελάχιστη ώρα μετά την επίσημη ανακοίνωση της τελικής έκδοσης του Android 5.0 Lollipop, η Motorola είναι ο πρώτος κατασκευαστής που προχωρά σε ανακοίνωση για το χρονοδιάγραμμα της αναβάθμισης των μοντέλων της στο νέο Android.

Η Motorola η οποία είναι και ο κατασκευαστής του πρώτου Android 5.0 smartphone, του Nexus 6, αναφέρει ότι τα μοντέλα που θα λάβουν την αναβάθμιση στην τελευταία έκδοση της πλατφόρμας της Google είναι οι δύο γενιές του Moto G και του Moto X καθώς και τα Moto G 4G LTE, Moto E, Droid Ultra, Droid Maxx και Droid Mini.

 

Δεν υπάρχει ενημέρωση για το πότε ακριβώς η αναβάθμιση θα διατεθεί στις παραπάνω συσκευές, με τη Motorola να προτρέπει τους ενδιαφερόμενους να ρίχνουν μια ματιά στην ειδική ιστοσελίδα που έχει αναρτήσει για το σκοπό αυτό.

 

Κρίνοντας πάντως από παλαιότερες επιδόσεις της εταιρείας στο θέμα των αναβαθμίσεων και συγκεκριμένα στο Moto G αλλά και με δηλώσεις στελεχών της εταιρείας στην επίσημη παρουσίαση του Moto G (2014) στην Ελλάδα, η αναβάθμιση για τη συγκεκριμένη συσκευή δεν αναμένεται να αργήσει περισσότερο από 1 μήνα. Σημειώνουμε ότι η πρώτη γενιά του Moto G είχε αναβαθμιστεί σε Android 4.4 KitKat, 20 ημέρες μετά την επίσημη κυκλοφορία του.

 

Link.png Site: Ενημέρωση για αναβάθμιση σε Android 5.0

Link.png Site: Motorola Blog