Μια νέα πρόταση στα Android One μοντέλα προτείνει η Motorola με το One Vision το οποίο είχαμε την ευκαιρία να δούμε σήμερα από κοντά στο Λονδίνο κατά τη διάρκεια του ευρωπαϊκού λανσαρίσματος της συσκευής.

Σύμφωνα με τον κ. Αντώνη Μπαρούνα, Aντιπρόεδρο και Γενικό Διευθυντή του τμήματος κινητής της Lenovo στην Ευρώπη, η Motorola θα ακολουθήσει φέτος επιθετική πολιτική με τη σειρά των Android One συσκευών της, με το One Vision να αποτελεί ένα από τα δυνατά χαρτιά της εταιρείας, συνδυάζοντας τεχνικά χαρακτηριστικά, ποιότητα κατασκευής και εξαιρετική τιμή.

662497863_onevision-mparounas.jpg.d53502976637afd85b7b0b9870bc85ab.jpg

Σε αντίθεση με άλλες προτάσεις της εταιρείας, το Motorola One Vision έρχεται με διαστάσεις 21:9 κάνοντας το πιο μακρόστενο αλλά και ιδανικότερο στην αναπαραγωγή κινηματογραφικών ταινιών στην οθόνη των 6.3 ιντσών. Αυτή στηρίζεται στην IPS τεχνολογία και διαθέτει ανάλυση Full HD+ (1080 x 2520), αρκετά καλύτερη δηλαδή από την HD ανάλυση που φέρει το μικρότερο αδερφάκι της συσκευής, το Motorola One. Τα περιθώρια περιμετρικά είναι ελάχιστα προκειμένου η οθόνη να κυριαρχεί στην πρόσοψη συμβάλλοντας στην όμορφη εμφάνιση ενώ για το σκοπό αυτό υπάρχει μια μικρή οπή στο άνω αριστερό μέρος όπου και βρίσκεται η selfie κάμερα των 25MP.

Στο εσωτερικό βρίσκουμε μια ασυνήθιστη επιλογή, αυτή του Exynos 9609 chipset της Samsung, μια επιλογή που δεν θυμόμαστε να έχουμε ξαναδεί σε smartphone εκτός από αυτά της ίδιας της Samsung. Το Motorola One Vision τρέχει  το Android One της Google που στηρίζεται στην έκδοση 9.0 Pie. Η απόκριση στα πάντα είναι εξαιρετική όπως διαπιστώσαμε κατά τη γρήγορη πρώτη επαφή ενώ ούτε λόγος για επιπλέον άχρηστες εφαρμογές και πρόσθετα περιβάλλοντα, ένα από τα καλά του Android One. Το άλλο είναι οι εξασφαλισμένες αναβαθμίσεις για διάστημα 2 ετών αλλά και η ταχύτητα με την οποία είναι διαθέσιμες αυτές οι αναβαθμίσεις σε αντίθεση με πολύ πιο ακριβές λύσεις. Στις πρόσθετες εφαρμογές βρίσκουμε πάντως τα Moto Actions και το Moto Display, όπου με συγκεκριμένες κινήσεις μπορούμε να ενεργοποιήσουμε την κάμερα ή να γυρίσουμε από την κύρια κάμερα στη selfie. 

IMG_20190530_075454.jpg.cca46ac3d1e3ade956d108abc6cc4b57.jpgIMG_20190530_084920.jpg.e055d6cdc0bd1dbe655248b205cce4cf.jpg

Για τις φωτογραφικές ικανότητες του One Vision, η Motorola αναφέρει ότι αυτές βρίσκονται σε πολύ υψηλό επίπεδο, αρχής γενομένης από το διπλό σύστημα φακών στο πίσω μέρος. Ο κύριος αισθητήρας έχει ανάλυση 48MP, κατασκευής Sony όπως και σε άλλα πρόσφατα μοντέλα, με το διάφραγμα των f/1.7 να βοηθά αρκετά στις νυχτερινές λήψεις. Ο δεύτερος αισθητήρας έχει ανάλυση 5MP και προορίζεται για λήψεις bokeh με το χαρακτηριστικό θόλωμα του παρασκηνίου προκειμένου να αναδείξουμε το κύριο αντικείμενο/πρόσωπο της λήψης μας. Όπως και άλλοι κατασκευαστές που χρησιμοποιούν αισθητήρες με πολλά Megapixel, έτσι και η Motorola χρησιμοποιεί τεχνολογία Quad Pixel η οποία συνδυάζει τέσσερα Pixel σε ένα προκειμένου να δημιουργήσει την τελική φωτογραφία στα 12MP με μεγαλύτερη λεπτομέρεια και φωτεινότητα. 

Η αυτονομία αναμένεται να βρίσκεται σε κανονικά για την κατηγορία επίπεδα, αφού το One Vision ενσωματώνει μπαταρία 3.500mAh με υποστήριξη γρήγορης φόρτισης. Μάλιστα ο γρήγορος φορτιστής των 15W με την ονομασία Turbo Power περιλαμβάνεται στη συσκευασία. Το Motorola One Vision αναμένεται στην ελληνική αγορά στα μέσα Ιουνίου με τιμή €299.