Σύμφωνα με δημοσίευμα της έγκυρης ιστοσελίδας TechPowerUp, GPUs οι οποίες στάλθηκαν από τις εταιρείες MSI και ASUS προκειμένου να εκτιμηθούν για τις επιδόσεις τους, είχαν δεχθεί τροποποιήσεις για να αποδίδουν υψηλότερες βαθμολογίες στα μετροπρογράμματα.

Η ομάδα της TechPowerUp αντιλήφθηκε ότι μία MSI GeForce GTX 1080 Gaming X κάρτα, η οποία στάλθηκε από την εταιρεία στα εργαστήρια τους, ήταν ρυθμισμένη να λειτουργεί "out-of-the-box" σε OC Mode, οδηγώντας τις μνήμες αλλά και το ρολόι της GPU σε υψηλότερους χρονισμούς - αποδίδοντας και υψηλότερες επιδόσεις.

 

H λειτουργία OC Mode, διαθέσιμη προς τους χρήστες μεν αλλά κατ' επιλογή δε, ξεγελά τον οποιοδήποτε ανυποψίαστο reviewer και θα τον αφήνει να πιστεύει ότι οι μετρήσεις που έκανε αφορούν τα κανονικά επίπεδα λειτουργίας της κάρτας, δίνοντας της προβάδισμα όσον αφορά τις ανταγωνιστικές υλοποιήσεις.

 

Κάνοντας μία γρήγορη έρευνα και σε προηγούμενα μοντέλα, τα οποία είχαν μετρηθεί στο παρελθόν, τα μέλη της ιστοσελίδας ανακάλυψαν ότι η εταιρεία ακολουθεί τη μέθοδο αυτή εδώ και αρκετό καιρό, κάτι το οποίο κάνει και η ASUS, επαναπρογραμματίζοντας τις (review) κάρτες της και παρουσιάζοντας τες ως "κανονικές".

 

Την ευκαιρία εκμεταλλεύτηκε η γνωστή κατασκευάστρια EVGA, αναφέροντας ότι τα προϊόντα της ακολουθούν τη φιλοσοφία "What You See Is What You Get" η οποία εγγυάται ότι οι κάρτες που φτάνουν στα ράφια των καταστημάτων είναι πανομοιότυπες με εκείνες που αποστέλλονται στους πάγκους των reviewers.

 

Παλαιότερα, η MSI είχε αναφέρει ότι ο χρονισμός της κάρτας επηρεάζεται από την εγκατάσταση της εφαρμογής Gaming App, η οποία θέτει αυτόματα τις κάρτες σε OC Mode και αυτό δεν αποτελεί παραβίαση της εγγύησης ή των προδιαγραφών λειτουργίας της κάρτας. Οι δύο εταιρείες δεν έχουν τοποθετηθεί (μέχρι στιγμής) επίσημα, όσον αφορά τα ευρήματα της TechPowerUp και είμαστε πραγματικά περίεργοι να δούμε πως θα δικαιολογήσουν την όλη κατάσταση.

 

Link.png Site: TheVerge