Ήταν κοινό μυστικό ότι η Nokia έψαχνε αγοραστή για το τμήμα χαρτών Here το οποίο είχε μείνει εκτός της συμφωνίας με τη Microsoft, με τον τελικό πλειοδότη να είναι τελικώς μία σημαντική κοινοπραξία τριών κορυφαίων Γερμανικών αυτοκινητοβιομηχανιών.

Σύμφωνα με τη Nokia, η κοινοπραξία των Αudi, BMW και Daimler, είναι ο νέος ιδιοκτήτης των Here Maps, με το εντυπωσιακό ποσό των 2.8 δισ. δολαρίων. Στην κοινοπραξία, κάθε εταιρεία θα κατέχει ισόποσο μερίδιο, ενώ στο σημαντικό ερώτημα αν οι χάρτες και οι εφαρμογές Here θα συνεχίζουν να είναι δημόσια διαθέσιμες σε διάφορες πλατφόρμες, η κοινοπραξία απαντά καταφατικά. Μάλιστα συμπληρώνει ότι στόχος των εταιρειών της κοινοπραξίας με την εξαγορά είναι επιπλέον η εξασφάλιση της μακροπρόθεσμης διαθεσιμότητας των προιόντων και υπηρεσιών Here, ως μια ανοιχτή και ανεξάρτητη πλατφόρμα για δημιουργία εφαρμογών και υπηρεσιών, προσβάσιμες από όλους τους καταναλωτές.

 

Σύμφωνα με το πλάνο, το τμήμα χαρτών θα λειτουργεί αυτόνομα, με την κοινοπραξία να μην εμπλέκεται με τις επιχειρησιακές δραστηριότητες. Φήμες των προηγούμενων εβδομάδων ανέφεραν ότι η εταιρεία Uber αλλά και η κινεζική Baidu, βρισκόντουσαν ανάμεσα στους ενδιαφερόμενους για την εξαγορά του τμήματος χαρτών της Nokia, όμως τις τελευταίες 2 εβδομάδες, η Γερμανική κοινοπραξία των τριών αυτοκινητοβιομηχανιών, έδειξε έμπρακτα τις προθέσεις της.

 


 


Link.png Site: http://recode.net/2015/08/02/nokia-confirms-3-billion-sale-of-here-mapping-unit-to-german-car-consortium[/url]/']Recode