Η Γαλλική εταιρεία κατασκευής wearables και health trackers Withings σύντομα θα αποτελεί θυγατρική της Nokia Technologies, που δημιούργησε την κάμερα Ozo και το tablet N1.

Η επίσημη ανακοίνωση της εξαγοράς είναι ένα ακόμη βήμα της Nokia για να επανακάμψει ως εταιρεία καταναλωτικών προϊόντων, αφότου η Microsoft εξαγόρασε το τμήμα mobile της εταιρείας το 2013.

 

Στην σχετική δήλωση, ο Ramzi Haidamus της Nokia είπε ότι τώρα βρίσκεται στην μοναδική θέση “να οδηγήσει το επόμενο κύμα καινοτομίας στην ψηφιακή υγεία” με τον CEO της Withings, Cedric Hutchings να συμφωνεί λέγοντας πως στην εταιρεία του είναι “ενθουσιασμένοι που μαζί με την Nokia θα βοηθήσουν να γίνει πραγματικότητα το όραμα της συνδεδεμένης υγείας σε περισσότερους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο”.

 

Η Nokia ήθελε να εισέλθει στον χώρο της υγείας και των wearables, καθώς και στην αγορά Internet of Things, οπότε η εξαγορά της Withings, τα προϊόντα της οποίας χαρακτηρίζονται από απλότητα και ευκολία χρήσης, δεν αποτελεί έκπληξη. Η εξαγορά –σε μετρητά- αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στο τρίτο τρίμηνο του 2016.

 

Link.png Site: Engadget