Η HMD Global ανακοίνωσε την διάθεση του Android 9 Pie για το Nokia 7 Plus.

Το Nokia 7 plus «τρέχει» το Android 9 Pie χωρίς περιττές εφαρμογές και bloatware και χωρίς τροποποιήσεις στο UI ή άλλες «κρυφές» διεργασίες που «καταναλώνουν» τη ζωή της μπαταρίας. Αυτή η αναβάθμιση επεκτείνει τα  δυνατά σημεία του Android 8.0 Oreo και επικεντρώνεται σε μια πιο εξειδικευμένη εμπειρία με έμφαση στην τεχνητή νοημοσύνη (AI), την μηχανική «εκμάθηση» και την ψηφιακή ευεξία (digital well-being).

Το Nokia 7 plus με Android 9 Pie είναι σύμφωνα με την κατασκευάστρια εταιρεία ένα από τα πλέον προηγμένα που έχει κατασκευάσει. Με προηγμένη «εκμάθηση» από τη συσκευή και χαρακτηριστικά τεχνητής νοημοσύνης (AI), όπως είναι τα Adaptive Battery και App Actions, εξασφαλίζει πιο έξυπνη εξοικονόμηση πόρων ενώ επιταχύνει λειτουργίες και ενέργειες.

Ο Juho Sarvikas, Chief Product Officer της HMD Global, δήλωσε σχετικά: «Προσπαθούμε συνεχώς να εκπληρώνουμε την υπόσχεσή μας και να προσφέρουμε μία «καθαρή», ασφαλή και ενημερωμένη έκδοση του Android για τα smartphones της Nokia. Σήμερα, είμαστε κατενθουσιασμένοι με τη διάθεση του Android 9 Pie για το Nokia 7 plus –  γεγονός που μας κατατάσσει ανάμεσά στους πρώτους που προσφέρουν τις τελευταίες καινοτομίες της Google, συμπεριλαμβανομένων των μοναδικών χαρακτηριστικών του Android One όπως τα App Actions, μια προστιθέμενη αξία στις ναυαρχίδες μας».

12.jpg.06b469a81f51d6956ceb1dd28a20a389.jpg

Πριν λίγες μέρες έγινε γνωστό ότι οι χρήστες του Nokia 6.1 Plus μπορούν να δοκιμάσουν το Android 9.0 Pie στις συσκευές τους ενώ είναι σχεδόν σίγουρο πως μέχρι το τέλος της χρονιάς, οι κάτοχοι του Nokia 5.1 Plus θα απολαμβάνουν τις προηγμένες δυνατότητες της πλέον πρόσφατης έκδοσης του λειτουργικού συστήματος της Google (ο Juho Sarvikas δήλωση ότι θα αποτελεί έκπληξη να μην ενημερωθεί η συσκευή μέχρι το τέλος της χρονιάς).