Ενδιαφέρον είχαν για ένα ακόμη τρίμηνο τα οικονομικά αποτελέσματα που ανακοίνωσε η Nokia με τον πρόεδρο της Stephen Elop να αφήνει υποσχέσεις για μελλοντικά μοντέλα.

Αν και το προηγούμενο τρίμηνο η Nokia είχε παρουσιάσει ελάχιστα κέρδη, εντούτοις το 2013 βρίσκει την εταιρεία με τζίρο €5.9 δισ. αλλά και ζημιές €150 εκ. Συγκριτικά με το αντίστοιχο διάστημα της περσινής χρονιάς, τα πράγματα είναι αρκετά καλύτερα για τη Nokia αφού τότε η εταιρεία είχε ανακοινώσει ζημιές €1.34 δισ. με τζίρο €7.35 δισ.

 

Η ευχάριστη νότα της ανακοίνωσης είναι οι πωλήσεις Lumia smartphones τα οποία παρουσίασαν σημαντική αύξηση 27% από το τελευταίο τρίμηνο του 2012 με πωλήσεις 5.6 εκ. συσκευών. Συνολικά η Nokia έχει διαθέσει στην αγορά 55.8 εκατομμύρια συσκευές στις οποίες περιλαμβάνονται τα smartphones και τα feature phones της εταιρείας, μειωμένη κατά 30% από το τελευταίο οικονομικό τρίμηνο.Σε δηλώσεις του ο Stephen Elop αναφέρει ότι «ο κόσμος αντιδρά θετικά τη σειρά συσκευών Lumia» συμπληρώνοντας ότι τα σχέδια της εταιρείας αντιμετωπίζουν ένα δύσκολο και ανταγωνιστικό περιβάλλον.

 

Παράλληλα δε δίστασε να δώσει κάποια πρώτα στοιχεία από τις μελλοντικές κυκλοφορίες συσκευών αναφέροντας ότι σύντομα η Nokia θα παρουσιάσει ένα νέο Lumia smartphone με μεγάλο Αμερικανικό πάροχο, μια παρουσίαση η οποία θα σημάνει «την αρχή μιας σεζόν με νέες παρουσιάσεις προϊόντων». Οι δηλώσεις αυτές έρχονται να επιβεβαιώσουν εν μέρει τις φήμες για την αναμενόμενη παρουσίαση του Lumia 928 με το δίκτυο της Verizon στην Αμερική αλλά και την παρουσίαση ενός νέου Windows Phone το οποίο θα ενσωματώνει την κάμερα του PureView 808.

 

Link.png Site: http://www.results.nokia.com/results/Nokia_results2013Q1e.pdf[/url]']nokia