Το Nokia 9 δείχνει ότι παίρνει επιτέλους "σάρκα και οστά", παρότι η HMD δεν έχει ακόμη επιβεβαιώσει την ύπαρξη του επισήμως. Φήμες "θέλουν" την συσκευή να ενσωματώνει μια "penta-camera", η οποία αναμένεται να εκτοξεύσει την τεχνολογία "PureView" στο επόμενο επίπεδο. 

Συγκεκριμένα ένα νέο, παρόμοιο με παλαιότερα, render της θήκης του Nokia 9 μας δείχνει μία νέα οπτική της συσκευής υπό περισσότερες γωνίες. Όλα τα renders που έχουν διαρρεύσει μέχρι στιγμής, αποκαλύπτουν επτά τρύπες στο πίσω μέρος της συσκευής: πέντε για της ανάγκες της κάμερας, μία για LED flash, και άλλη μία για τους οπτικούς αισθητήρες. Στην κορυφή υπάρχει μία μικρότερη τρύπα η οποία πιθανότατα είναι εκείνη του μικροφώνου.

Κανένα από τα μέχρι στιγμής υπάρχοντα renders δεν απεικονίζουν την μπροστινή όψη του κινητού -εκτός από εκείνο του OnLeaks- όμως όλα τους "δείχνουν", ότι αυτό θα είναι το τελικό σχέδιο του Nokia 9. Η σημερινή φωτογραφία διαφοροποιείται από τις προηγούμενες ως προς το φημολογούμενο 2.5mm jack στο κάτω μέρος της συσκευής, το οποίο δείχνει αρκετά μικρότερο στο νέο render.

                                                               160060784_.png.3400b4786ededc2ff9581b93750610cb.png

Πριν λίγες μέρες, τρεις διαφορετικοί κωδικοί συσκευών της Nokia απέκτησαν πιστοποίηση Bluetooth, όπου σύμφωνα με τις φήμες πρόκειται για τις τρείς εκδόσεις του Nokia 9. Με την HMD να επανακτά τα δικαιώματα του "PureView" τον Αύγουστο, η προσθήκη της συγκεκριμένης τεχνολογίας στη συσκευή θεωρείται επίσης δεδομένη. Μεταξυ άλλων, λόγος γίνεται και για τα specs της συσκευής, η οποία μπορεί να ενσωματώνει Snapdragon 845, 8GB RAM, 5.9-inch QHD οθόνη με 18:9 aspect ratio, και in-display δαχτυλικό αισθητήρα.

Η πιθανότερη ημερομηνία παρουσίασης του Nokia 9 ενδέχεται να είναι μεταξύ 25-28 Φεβρουαρίου, κατά την διάρκεια του MWC στη Βαρκελώνη. Η πιθανότητα αυτή ενισχύεται από την βαρύτητα που δίνει η Nokia στο ευρωπαϊκό κοινό, και στο γεγονός ότι στην CES του Las Vegas,, ένα μήνα νωρίτερα, δεν αναμένονται αποκαλυπτήρια άλλων κατασκευαστών πέρα από -ενδεχομένως- ορισμένων συσκευών της Huawei.

GSMarena