Χωρίς καμία έκπληξη, η Nokia προχώρησε πριν λίγο στα αποκαλυπτήρια του Lumia 1520, ενός νέου μοντέλου για τη δημοφιλή σειρά Windows Phone συσκευών που στηρίζεται στον κλασσικό σχεδιασμό των Lumia μοντέλων.

Αν και ήδη γνωρίζαμε πολλά με βάση τις τελευταίες διαρροές, το Lumia 1520 αποτελεί και επίσημα το μεγαλύτερο Windows Phone της αγοράς με οθόνη 6' ιντσών και ανάλυση Full HD. Τα δύο αυτά χαρακτηριστικά σε συνδυασμό με το Snapdragon 800 chipset και τον τετραπύρηνο επεξεργαστή που αυτό διαθέτει στα 2.26 GHz, αποτελούν νέα στοιχεία για την πλατφόρμα της Microsoft και υποστηρίζονται επίσημα από την αναβάθμιση Windows Phone 8 Update 3 την οποία η εταιρεία ανακοίνωσε πρόσφατα. Η μεγάλη οθόνη δίνει μια επιπλέον κάθετη στήλη στην κεντρική οθόνη της συσκευής για ακόμα περισσότερα Live Tiles.

 

Όπως αναμενόταν, η Nokia έχει δώσει ιδιαίτερη προσοχή στην φωτογραφική μηχανή με την οποία εξοπλίζει το Lumia 1520 και η οποία έχει ανάλυση 20mp με οπτικά Zeiss αλλά και LED Flash να τη συνοδεύει. Στηρίζεται στην τεχνολογία Pureview και διαθέτει επίσης οπτικό σταθεροποιητή για λιγότερο κουνημένες φωτογραφίες και βίντεο.

 

 

Στα υπόλοιπα τεχνικά χαρακτηριστικά ξεχωρίζει η μπαταρία των 3.400 mAh τα 32 GB αποθηκευτικού χώρου χωρίς δυνατότητα επέκτασης καθώς και η δυνατότητα ασύρματης φόρτισης.

 

Το Nokia Lumia 1520 αναμένεται να κυκλοφορήσει μέχρι το τέλος του έτους στην Ευρώπη με τιμή $749 και σε τέσσερα χρώματα (κόκκινο, κίτρινο, λευκό, μαύρο).