Τη δεύτερη γενιά της οικονομικής σειράς smartphone X της Nokia, θα δούμε τελικά και στη χώρα μας και πιο συγκεκριμένα από το Σεπτέμβριο όπως μας ενημερώνει η Microsoft.

Το Nokia X2 το οποίο παρουσιάστηκε την περασμένη εβδομάδα, μπορεί να στηρίζεται στο Android αλλά η Microsoft στην οποία ανήκει πλέον το τμήμα συσκευών της Nokia, έχει προχωρήσει σε σημαντικές αλλαγές στο γραφικό περιβάλλον το οποίο μοιάζει με αυτό των Windows Phone ενώ δεν περιέχει καμία Google υπηρεσία προεγκατεστημένη.

 

Ο σχεδιασμός έχει κοινά στοιχεία με αυτό των Lumia συσκευών ενώ από τα τεχνικά χαρακτηριστικά βλέπουμε οθόνη 4.3' ιντσών ClearBlack με ανάλυση 480 x 800, διπύρηνο επεξεργαστή 1.2 GHz, 1GB RAM, πίσω κάμερα 5MP με Flash και δυνατότητα αυτόματης εστίασης καθώς και τη δυνατότητα εισαγωγής δύο sim.

 

Επιπλέον το Nokia X2 θα υποστηρίζει νέες εφαρμογές, ακολουθώντας το Instagram το οποίο παρουσιάστηκε πρόσφατα, όπως οι LINE Ranger, Brewster, Path και Findery. Οι εφαρμογές είναι διαθέσιμες μέσω του ανασχεδιασμένου, εύκολου στην πλοήγηση, Nokia Store.

 

«Η οικογένεια Nokia Χ ενισχύει τη δυναμική της, με το smartphone Nokia X να βρίσκεται ανάμεσα στις πιο δημοφιλείς επιλογές του κοινού στη Ρωσία , το Πακιστάν, την Κένυα και τη Νιγηρία, ενώ ταυτόχρονα κερδίζει την τρίτη θέση σε πωλήσεις έξυπνων συσκευών στην Ινδία», δήλωσε ο Timo Toikkanen, executive vice president, Mobile Phones, Microsoft Devices Group.

 

Η συσκευή θα είναι διαθέσιμη παγκοσμίως μέσα στο μήνα, αρχικά στην έκδοση Dual Sim ενώ σύμφωνα με τη Microsoft στην Ελλάδα αναμένεται τις πρώτες εβδομάδες του Σεπτέμβρη με εκτιμώμενη τιμή λιανικής πώλησης τα 149€. Το Nokia X2 θα κυκλοφορήσει σε φωτεινό πορτοκαλί, μαύρο και πράσινο, ενώ αργότερα η σειρά θα συμπληρωθεί με συσκευές σε φωτεινό κίτρινο, λευκό και σκούρο γκρι ματ.