Σε συνεργασία με την πλατφόρμα e-commerce Flipcart, η Nokia λανσάρισε την πρώτη της έξυπνη τηλεόραση στην Ινδική αγορά.

Το πρώτο μοντέλο με την ονομασία Nokia 55CAUHDN χρησιμοποιεί πάνελ τεχνολογίας ADS με παρόμοιες ιδιότητες με την IPS LCD και έχει διαγώνιο 55 ιντσών με ανάλυση 4K UHD. Η τηλεόραση επιδεικνύει 178-degree γωνίες θέασης, υποστηρίζει refresh rate 60Hz, 400nits peak brightness και 1200:1 contrast ratio. Σύμφωνα με την εταιρεία, η Nokia 55CAUHDN έχει μεγάλο χρωματικό εύρος και υποστηρίζει HDR, όπως και Dolby Vision, ωστόσο με peak brightness στα 400nits και χωρίς υποστήριξη full-array local dimming, η εμπειρία με το HDR δεν πρόκειται να είναι και η καλύτερη δυνατή.

Το σύστημα ΄ήχου έχει αναλάβει η εταιρεία JBL με το ενσωματωμένο σύστημα soundbar να βρίσκεται στο κάτω τμήμα της τηλεόρασης. Το σύστημα ήχου/ λογισμικό υποστηρίζει Dolby Audio και DTS Tru Surround.

123.jpg.cb553fafd40b1a49e2adff1c34d734cc.jpg

Στο εσωτερικό της, η τηλεόραση «Nokia Smart TV by Flipcart» διαθέτει τετραπύρηνο επεξεργαστή (4 χ Cortex-A53) χρονισμένο στο 1GHz σε συνδυασμό με την Mali-450 GPU, 2.25GB RAM και 16GB αποθηκευτικού χώρου. Από άποψη συνδεσιμότητας, υποστηρίζονται WiFi και Bluetooth 5.0, τρεις υποδοχές HDMI και δύο USB.

Το λογισμικό βασίζεται στο Android TV 9.0 με ενσωματωμένη υποστήριξη Chromecast, ενώ υπάρχουν προεγκατεστημένες εφαρμογές Netflix, YouTube και Hotstar. Η τηλεόραση στοιχίζει στην Ινδία INR41999 (περίπου $589) και θα διατεθεί αποκλειστικά από την αντίπαλο της Amazon στην Ινδική αγορά Flipcart στις 10 Δεκεμβρίου. Η Nokia σε συνεργασία με την Flipcart θα ανακοινώσει και άλλα μοντέλα τηλεοράσεων αργότερα. Για την ώρα, δεν υπάρχει πληροφόρηση σχετικά με την κυκλοφορία τους και σε άλλες αγορές.

GSMArena | SlashGear

  • Thanks 1