Πριν λίγο καιρό, η κατασκευάστρια chip γραφικών Nvidia ανακοίνωσε ότι είχε κυκλοφορήσει στο εμπόριο έναν πολύ μεγάλο αριθμό GPUs κακής ποιότητας. Αυτές οι GPUs μπορούσαν κατά από αδιευκρίνιστες συνθήκες να υποστούν μοιραία βλάβη. Η εταιρεία δεν είχε δώσει έως τώρα ακριβή στοιχεία ως προς τους επεξεργαστές γραφικών που αφορούσε αυτό το πρόβλημα.

 

Ωστόσο, μια επίσημη τοποθέτηση του κατασκευαστή ήρθε να διευκρινίσει ότι τα εν λόγω προβλήματα πλήττουν όλη τη σειρά των μοντέλων GPU G84 και G86. Τα τελευταία χρησιμοποιούνται σε desktop PCs και σε φορητούς υπολογιστές, ενώ τα συναντά κανείς στην αγορά μεταξύ άλλων στις κάρτες GeForce 8400, GeForce 8500 και GeForce 8600.

 

Όπως ανέφερε το Inquirer, επικαλούμενο τις καλές επαφές που έχει με μηχανικούς της Nvidia, το πρόβλημα δεν αφορά μια συγκεκριμένη παρτίδα αλλά όλη την κατασκευαστική σειρά και των δύο chips. Μεταφέρεται δε και σε κατασκευαστές υπολογιστών που έχουν ενσωματώσει τις δύο GPUs στα προϊόντα τους, είτε πρόκειται για desktops είτε για notebooks.

 

Η όλη κατάσταση έχει μετατραπεί σε ένα μεγάλο πρόβλημα για τη Nvidia, καθώς οι κατασκευαστές, με τους οποίους συνεργάζεται, θα ζητήσουν αποζημίωση για τις ζημίες ύψους εκατομμυρίων δολαρίων που υπέστησαν. Παράλληλα, οι κατασκευαστές υπολογιστών προσπαθούν, μεταξύ άλλων, με νέους drivers να ψύξουν αποτελεσματικότερα τα ενσωματωμένα προβληματικά chips, ώστε να μειώσουν κατά το δυνατό τις πιθανότητες αστοχίας τους.

 

Source.png Πηγή: pathfinder.gr