Χωρίς… τυμπανοκρουσίες, η NVIDIA ανακοίνωσε τη διάθεση της νέας κάρτας γραφικών GeForce RTX 4060 Ti 16GB, η οποία όπως και οι άλλες κάρτες γραφικών της σειράς GeForce RTX 40-series βασίζεται στην αρχιτεκτονική «Ada Lovelace».

Η συγκεκριμένη κάρτα γραφικών διαθέτει ακριβώς τα ίδια χαρακτηριστικά με τη GeForce RTX 4060 Ti ωστόσο «ζητά περίπου $100» περισσότερα χρήματα για τη διπλάσια ποσότητα μνήμης (τόσο ο δίαυλος μνήμης όσο και η ταχύτητα της μνήμης δεν διαφέρουν σε σύγκριση με την έκδοση 8GB, δηλαδή εξακολουθούν να είναι αντίστοιχα 128-bit και 18Gbps).

image.jpeg

Η ιδέα πίσω από τη κυκλοφορία της συγκεκριμένης κάρτας γραφικών είναι ότι η μεγαλύτερη ποσότητα μνήμης μπορεί να βοηθήσει σε ορισμένες περιπτώσεις όπου τα 8GB μνήμης ενδέχεται να περιορίζουν την απόδοση. Δυστυχώς, πολλοί reviewers διαπίστωσαν ότι η NVIDIA δεν είχε να διαθέσει δείγματα για την πραγματοποίηση συγκριτικών δοκιμών ενώ το ίδιο διαπίστωσαν και σε επικοινωνία με συνεργάτες της NVIDIA (AIBs, Add-In-Board partners) που κατασκευάζουν κάρτες γραφικών. Α

πό ότι φαίνεται, επί του παρόντος δεν υπάρχουν κάρτες γραφικών που να έχουν διοχετευτεί στην αγορά ακόμα ή απλώς σπανίζουν οι περιπτώσεις που κάποιος μπορεί να βρει μία τέτοια κάρτα γραφικών για να την αγοράσει. Λογικά, θα χρειαστεί να περιμένουμε λίγο χρονικό διάστημα ακόμα για να μάθουμε τη διαφορά που κάνουν στα παιχνίδια τα 8GB περισσότερης μνήμης με αντίτιμο τα $100 περισσότερα.

  • Sad 1