Οι εταιρίες τηλεπικοινωνιών Turkcell, Zain KSA και Pentanet, αναμένεται να φέρουν το cloud gaming σε περισσότερους χρήστες φέτος.

Η Nvidia φέρνει περισσότερα παιχνίδια σε περισσότερους παίκτες μέσω της cloud gaming υπηρεσίας GeForce NOW η οποία θα γίνει διαθέσιμη σύντομα σε Τουρκία, Σαουδική Αραβία και Αυστραλία. Οι τελευταίες εταιρίες τηλεπικοινωνιών που θα συμμετέχουν στο πρόγραμμα GeForce NOW Alliance είναι οι Turkcell, Zain KSA και Pentanet.

Χάρη στους Nvidia RTX servers τα μέλη του GeForce NOW Alliance μπορούν και προσφέρουν εμπειρίες gaming με ακόμη χαμηλότερη καθυστέρηση ενώ ταυτόχρονα θα έχουν την ευκαιρία να δείξουν τις δυνατότητες των ευρυζωνικών υποδομών τους αλλά και των υποδομών 5G στους πελάτες τους. Με τη νέα επέκταση, οι παίκτες θα έχουν περισσότερα παιχνίδια σε περισσότερα μέρη γρηγορότερα.

Η Ericsson ανέφερε πρόσφατα πως η πληθυσμιακή κάλυψη 5G εκτιμάται ότι θα φτάσει το 15%, που ισοδυναμεί με πάνω από 1 δισεκατομμύριο ανθρώπους. Την ίδια στιγμή η DFC Intelligence αναφέρει πως υπάρχουν περισσότεροι από 3 δισεκατομμύρια gamers παγκοσμίως. Το cloud gaming σίγουρα θα επωφεληθεί τόσο από τις αναβαθμισμένες εμπειρίες internet αλλά και με το γεγονός ότι τα παιχνίδια απασχολούν ένα τεράστιο μερίδιο αγοράς. Όπως αναφέρει η Nvidia, το GeForce NOW είναι από τις κορυφαίες πλατφόρμες cloud gaming στον κόσμο για παίκτες PC, προσφέροντας εκατοντάδες παιχνίδια τόσο σε Βόρεια Αμερική όσο και Ευρώπη.

Η υπηρεσία gaming της Nvidia φέρνει επίσης το Ray Tracing σε πραγματικό χρόνο στα πιο δημοφιλή παιχνίδια παγκοσμίως ακόμη και σε υπολογιστές Macs, Chromebooks ή συσκευές Android και iOS χαμηλότερων επιδόσεων. Την ίδια στιγμή προσφέρει στις εταιρίες τηλεπικοινωνιών τη δυνατότητα να παρέχουν στους χρήστες gaming υψηλής ποιότητας σε σχεδόν οποιαδήποτε συσκευή. Οι εταιρίες αυτές ουσιαστικά αποτελούν το GeForce NOW Alliance και χρησιμοποιούν RTX servers και λογισμικό cloud gaming της Nvidia για την επέκταση και βελτίωση του cloud gaming παγκοσμίως.