Μπορεί οι υπηρεσίες game streaming να κερδίζουν ολοένα και μεγαλύτερο μερίδιο με παρουσία ακόμα και τις τηλεοράσεις μας, όμως θα πρέπει να τις περιμένουμε και κάπου ακόμα.

Συγκεκριμένα η NVIDIA ανακοίνωσε στη CES 2023 ότι η υπηρεσία της GeForce Now έρχεται σε πολλά αυτοκίνητα μέσω της πλατφόρμας Drive της εταιρείας. Η επέκταση της δυνατότητας αυτής, θα προσφέρει πρόσβαση σε τίτλους όπως το Cyberpunk 2077 στην οθόνη του οδηγού «ενώ φορτίζετε, όταν είστε σταθμευμένοι ή όταν τα παιδιά θέλουν να παίξουν κάποιο βιντεοπαιχνίδι κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού. Μια τέτοια επιλογή θα μπορούσε να αποτελέσει εναλλακτική στην αγορά ενός Steam Deck ή ενός Switch για έναν εκκολαπτόμενο νεαρό gamer.

Η έλευση της cloud gaming υπηρεσίας της NVIDIA έχει ήδη την αρχική υποστήριξη από μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες όπως ο όμιλος Hyundai (συμπεριλαμβανομένων των Genesis και Kia), την Polestar και την κινεζική BYD. Η NVIDIA δεν δημοσίευσε κάποιο χρονοδιάγραμμα για την πρόσβαση στο GeForce Now για τα αυτοκίνητα αυτά, αν και σημείωσε ότι η BYD θα προσφέρει αυτοκίνητα με κινητήρα Drive Hyperion το πρώτο εξάμηνο του 2023. Το SUV Polestar 3 (κατασκευασμένο με τη χρήση του Drive Orin) φτάνει στα τέλη του 2023.

Η εφαρμογή του GeForce Now μέσα στο αυτοκίνητο λειτουργεί είτε σε συστήματα infotainment με Android είτε σε web-based συστήματα. Η υπηρεσία της NVIDIA παρέχει έναν κατάλογο με 1.500 παιχνίδια, εκ των οποίων πάνω από 1.000 μπορούν να παιχτούν με τη χρήση gamepads. Ενώ το μεγαλύτερο μέρος της επιλογής είναι επί πληρωμή, υπάρχουν επίσης διαθέσιμα αρκετά δωρεάν παιχνίδια  όπως το Destiny 2 και το Fortnite.

Όπως συμβαίνει και με άλλες υπηρεσίες streaming παιχνιδιών, η ενασχόληση με την υπηρεσία θα μπορούσε να κοστίσει ακριβά αν σκοπεύετε να τη χρησιμοποιείτε συχνά. Ενώ η βασική χρήση του GeForce Now είναι δωρεάν, μπορείτε να πληρώσετε έως και 200 δολάρια ετησίως για την πλήρη εμπειρία, πριν συνυπολογίσετε το κόστος των ίδιων των παιχνιδιών και του bandwidth. Σε ορισμένες περιπτώσεις, ωστόσο, αυτό μπορεί να έχει περισσότερο νόημα από την αγορά μιας φορητής κονσόλας ή ενός tablet.