Σύμφωνα με αναφορές, η TSMC (Taiwan Semiconductor Manufacturing Company) εξασφάλισε παραγγελίες από την Nvidia για την παραγωγή chips με μέθοδο 7nm και 5nm.

Αν οι σχετικές πληροφορίες είναι ακριβείς, τότε θα επιβεβαιωθούν οι φήμες που ήθελαν την Nvidia να συνεργάζεται με περισσότερες από μία εταιρείες, μοιράζοντας την παραγωγή των επόμενης γενιάς επεξεργαστών γραφικών της μεταξύ της Samsung και της TSMC.

O Νοτιοκορεάτης κατασκευαστής chips πρόκειται να ξεκινήσει την μαζική παραγωγή χρησιμοποιώντας μέθοδο 5nm EUV μέσα στο δεύτερο τρίμηνο της χρονιάς, και η Nvidia αναμένεται να είναι ένας από τους πελάτες της.

Με την παραγωγή μοιρασμένη σε δύο κατασκευαστές, η εταιρεία θα καταφέρει να αντιμετωπίσει καλύτερα τυχόν προβλήματα στην παραγωγή (π.χ αν τα yields δεν είναι αυτά που πρέπει) ενώ θα έχει μεγαλύτερη διαπραγματευτική δύναμη και με τους δύο κατασκευαστές.

Η Nvidia αναμένεται να δώσει πληροφορίες για την επόμενης γενιάς αρχιτεκτονική της για επεξεργαστές γραφικών στο συνέδριο GTC 2020, που σε αντίθεση με άλλες χρονιές, και εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού θα είναι ένα online-only συνέδριο. Με την αρχιτεκτονική «Turing» να μετράει ήδη έξι τρίμηνα παρουσίας στην αγορά, η εταιρεία προετοιμάζεται να ανακοινώσει τη νέα της αρχιτεκτονική που δεν θα αφορά μόνο την αγορά HPC/ AI αλλά και την αγορά για τον τελικό χρήστη με νέες GeForce και Quadro GPUs.

  • Like 2