Μπορεί να περιμένουμε ακόμα να επιβεβαιωθούν οι φήμες για την κυκλοφορία των καρτών γραφικών GeForce RTX 4070 και 4080 SUPER ωστόσο οι φήμες για την επερχόμενη γενιά καρτών γραφικών της NVIDIA πληθαίνουν μέρα με τη μέρα.

Η τελευταία φήμη αφορά την επόμενης γενιάς σειρά καρτών γραφικών της NVIDIA, GeForce RTX 50-series και προέρχεται από τον χρήστη του YouTube, RedGamingTech υποστηριζόμενη από τον γνωστό leaker, Kopite7kimi στο Twitter που είναι γνωστός για τις αξιόπιστες πηγές του όσον αφορά νέα προϊόντα hardware.

Πιο συγκεκριμένα, λέγεται ότι η νέα σειρά καρτών γραφικών GeForce RTX 50 θα φέρει μνήμη GDDR7 και τουλάχιστον σε μία περίπτωση ο δίαυλος της μνήμης θα έχει εύρος 384-bit. Επίσης, περιμένουμε το bandwidth να κυμαίνεται γύρω από το 1,5TB/s, πράγμα που από μόνο του, όπως υποστηρίζει ο Kopite7kimi, αποτελεί ένδειξη ότι οι επερχόμενες GPUs αρχιτεκτονικής «Blackwell» της NVIDIA θα συνοδεύονται από τον νέο τύπο μνήμης GDDR7. Πριν από λίγο καιρό, είχαν διαρρεύσει πληροφορίες ότι η NVIDIA συζητούσε με τη Samsung για τη προμήθεια μνήμης GDDR7 για τις επερχόμενες κάρτες γραφικών της.

Επίσης, γίνεται λόγος για διπλάσια απόδοση από γενιά-σε-γενιά. Το συγκεκριμένο σενάριο, ότι δηλαδή οι κάρτες γραφικών GeForce RTX 50-series θα προσφέρουν 2x απόδοση σε σύγκριση με τις κάρτες γραφικών GeForce RTX 40-series κρίνεται μάλλον υπεραισιόδοξο. Το πιθανότερο πάντως είναι η μεγάλη αύξηση στην απόδοση να αφορά την απόδοση ray tracing και όχι το rasterization. Για να δούμε…

  • Like 9
  • Thanks 2
  • Confused 1