Έχοντας… μυριστεί τη δουλειά, η NVIDIA ζήτησε “προκαταβολικά” συγγνώμη για τις προπαραγγελίες της νέας της ναυαρχίδας.

Οι προπαραγγελίες στον χώρο της τεχνολογίας το 2020 δεν έχουν εξελιχθεί ακριβώς επιτυχημένα. Οι νέες κονσόλες PS5 και Xbox Series S/X όπως επίσης και η νέα σειρά καρτών της NVIDIA, έγιναν κάτι παραπάνω από ανάρπαστες αφού εξαφανίζονταν μέσα σε ελάχιστα λεπτά απ’ όπου έκαναν την εμφάνισή τους -για να προσφερθούν από τους “scalper” που τις είχαν εξασφαλίσει σε εξωφρενικά υψηλές τιμές στο eBay.

Με αυτά λοιπόν κατά νου, η NVIDIA προέβη σε μία αρκετά ενδιαφέρουσα κίνηση, ζητώντας συγγνώμη από το κοινό λίγο πριν ανοίξουν οι προπαραγγελίες για τη νέα της ναυαρχίδα, την πανίσχυρη GeForce RTX 3090. Με κείμενο στο blog της, η εταιρεία ανέφερε:

Έχοντας δημιουργήσει τη GeForce RTX 3090 για μία πολύ συγκεκριμένη ομάδα καταναλωτών, όπως και την TITAN RTX πριν από αυτή, θέλουμε να ζητήσουμε εξ αρχής συγγνώμη για την περιορισμένη διαθεσιμότητα στην αρχή. Γνωρίζουμε πόσο εκνευριστικό είναι αυτό για το κοινό και εργαζόμαστε σκληρά με τους συνεργάτες μας προκειμένου να αυξήσουμε την παραγωγή μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

Η NVIDIA είχε προβεί στην ίδια κίνηση και για τη GeForce RTX 3080, κατόπιν εορτής όμως. Όσο για τη GeForce RTX 3090, έρχεται με 24 GB GDDR6X, 10.496 πυρήνες CUDA και υποστήριξη ανάλυσης 8K απευθυνόμενη στους λεγόμενους “extreme gamer”. Προσφέρει επιδόσεις περίπου 15% καλύτερες απ’ ό,τι η GeForce RTX 3080 και κοστίζει περί τα 1.500 δολάρια ή 1.549 ευρώ.

  • Like 1