Αν διαπιστώνετε ότι η ποιότητα των κλήσεων/ βιντεοκλήσεων σας από τον υπολογιστή επηρεάζεται από ήχους στο παρασκήνιο, τότε ένα νέο λογισμικό από την Nvidia μπορεί να σας βοηθήσει (αν και απαιτείται το κατάλληλο hardware).

Το RTX Voice χρησιμοποιεί το hardware των καρτών γραφικών Nvidia GeForce RTX για να επεξεργαστεί το input ή output audio και να εξαλείψει παράσιτα, ενοχλητικό βουητό ή άλλους ήχους που ακούγονται στο παρασκήνιο βελτιώνοντας σημαντικά την ποιότητα της κλήσης/ βιντεοκλήσης από τον υπολογιστή σας.

Μπορείτε να δείτε στο παρακάτω σχετικό παράδειγμα πόσο αποτελεσματικό είναι το RTX Voice:

Στα πλεονεκτήματα του RTX Voice είναι ότι εκτός από την επεξεργασία και την αφαίρεση παράσιτων, βουητού ή άλλου ήχου γύρω από εσάς, ώστε να σας ακούν οι συνομιλητές σας καλύτερα, μπορείτε να ρυθμίσετε κατά τέτοιο τρόπο το λογισμικό, ώστε να εξαλειφθούν τυχόν ήχοι που προέρχονται από το περιβάλλον των συνομιλητών σας (π.χ τον ήχο από το πληκτρολόγιο τους καθώς εργάζονται).

Το RTX Voice είναι εξαιρετικά αποτελεσματικό, ωστόσο απαιτεί το κατάλληλο hardware για να λειτουργήσει (απαιτείται διακριτή κάρτα γραφικών GeForce RTX). Επιπλέον, επειδή η επεξεργασία πραγματοποιείται από την κάρτα γραφικών, όπως είναι φυσικό καταλαμβάνει πόρους και επομένως καλύτερα είναι να μην χρησιμοποιείται παράλληλα με παιχνίδια ή άλλες απαιτητικές σε γραφικά εφαρμογές (ίσως 6% με 10% μείωση στα fps σε ορισμένες περιπτώσεις). Το RTX Voice είναι σε beta ωστόσο μπορείτε να το κατεβάσετε και να το χρησιμοποιήσετε μέσα σε λίγα λεπτά.

Co6gPMiRIQ.jpg.199a2f34d79ad740b56d72c5fae8e101.jpg

  • Πρώτα αναβαθμίσετε τους drivers της κάρτας γραφικών σας αν δεν «τρέχετε» ήδη την έκδοση 410.18 ή πιο σύγχρονη
  • Κατεβάστε το RTX Voice από την ιστοσελίδα της Nvidia και εγκαταστήστε το.
  • Μόλις εγκατασταθεί μπορείτε να το ρυθμίσετε για να βελτιώσετε το εισερχόμενο audio stream ή το εξερχόμενο ή και τα δύο. Η Nvidia συνιστά να το ενεργοποιήσετε μόνο για το μικρόφωνο σας (input device) για να ελαχιστοποιήσετε την επιβάρυνση στο σύστημα σας εξαιτίας της επεξεργασίας ήχου. Επιπλέον, μπορείτε να επιλέξετε πόσο «noise suppression» επιθυμείτε.

  • Στη συνέχεια, το Nvidia RTX Voice, θα εμφανιστεί ως επιλογή στο voice chat app που χρησιμοποιείτε και το μόνο που απομένει είναι να το επιλέξετε.

Zoom_Lvk18kyINc.jpg.ed69e073837a3f207c51c1fbf6d4705d.jpg

Το λογισμικό της Nvidia δεν είναι βεβαίως κάτι πρωτότυπο ή ξεχωριστό, καθώς το Discord ανακοίνωσε την δική του λύση πρόσφατα. Η Microsoft επίσης πρόκειται να προσθέσει ένα παρόμοιο χαρακτηριστικό στο Teams. Το πλεονέκτημα ωστόσο της λύσης της Nvidia είναι ότι λειτουργεί με αρκετές εφαρμογές ήδη (πάνω από δώδεκα έχουν πιστοποιηθεί, ενώ λειτουργεί και με κάποιες που δεν έχουν πιστοποιηθεί όπως το Audacity). Το μειονέκτημα είναι ότι δεν μπορούν να το χρησιμοποιήσουν όλοι, καθώς απαιτεί μία διακριτή κάρτα γραφικών GeForce RTX για να λειτουργήσει.

The Verge

  • Like 4