Λίγους μήνες μετά την ανακοίνωση του τετραπύρηνου επεξεργαστή Kal-El για φορητές συσκευές, η Nvidia έδωσε σήμερα στο φως νέες λεπτομέρειες σχετικά με την επερχόμενη αυτή SoC σειρά μικρο - επεξεργαστών, η οποία ενσωματώνει ταυτόχρονα και κάρτα γραφικών.

 

Η Nvidia υπόσχεται υψηλές επιδόσεις, μεγαλύτερη διάρκεια ζωής της μπαταρίας καθώς και καλύτερη απόδοση της φυσικής στο gaming. Τα περισσότερα από αυτά τα χαρακτηριστικά είναι σχεδόν αυτονόητο να υπάρχουν όταν συνεργάζονται περισσότεροι πυρήνες. Η μεγάλη αποκάλυψη για τους Kal-El είναι ότι θα ενσωματώνουν και πέμπτο πυρήνα. Πέρα από τους τέσσερις κυρίως πυρήνες τύπου Cortex A9 , οι Kal-El θα διαθέτουν ακόμη έναν ίδιο συμπληρωματικό πυρήνα ειδικά σχεδιασμένο έτσι ώστε να διαχειρίζεται διεργασίες χαμηλότερων απαιτήσεων έτσι ώστε να μειώνεται η κατανάλωση ενέργειας.

 

kal4-20110920.jpg

 

Αυτό επιτυγχάνεται καθώς ο συμπληρωματικός πυρήνας είναι χρονισμένος στα 500MHz προσφέροντας έτσι μεγαλύτερες επιδόσεις και μεγαλύτερη αποδοτικότητα ανά watt όταν εκτελούνται υποδιέστερες διεργασίες όπως ο συγχρονισμός του Facebook ή του Twitter, widgets, email ειδοποιήσεις, εφαρμογές στο παρασκήνιο και κινούμενα wallpapers. Έτσι μένουν ελεύθεροι οι υπόλοιποι τέσσερις πυρήνες έτοιμοι να εκτελέσουν βαριές εργασίες όπως παιχνίδια, επεξεργασία video/ήχου, 3D και web browsing. Έχει υπολογισθεί ότι με αυτόν τον τρόπο οι επιδόσεις αυξάνονται κατά 50% σε σύγκριση με τον Tegra 2.

 

Link.png Site: engadget.com