Προβλήματα και διακοπές λειτουργίας παρατηρήθηκαν τις τελευταίες ημέρες στα συστήματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου καθώς και σε εργαλεία ανάπτυξης της Nvidia. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα προβλήματα είναι το αποτέλεσμα κυβερνοεπίθεσης.

Η εταιρεία δήλωσε στην εφημερίδα The Telegraph, η οποία πρώτη ανέφερε το θέμα, «ότι διερευνά το συμβάν» και πως επί του παρόντος δεν είχε να μοιραστεί περισσότερες πληροφορίες.

Λέγεται ότι η Nvidia βρίσκεται αντιμέτωπη με «κακόβουλη εισβολή στο δίκτυο της» και σύμφωνα με ένα άτομο που γνωρίζει λεπτομέρειες για το συμβάν, οι επιτιθέμενοι κατάφεραν «να παραβιάσουν πλήρως» τα εσωτερικά συστήματα της Αμερικάνικης εταιρείας. Ορισμένες υπηρεσίες ηλεκτρονικού ταχυδρομείου επανήλθαν σε λειτουργία την Παρασκευή. Για την ώρα, δεν είναι ξεκάθαρο αν οι εισβολείς κατάφεραν να κλέψουν δεδομένα από την Nvidia ή τους πελάτες της ή αν πράγματι πρόκειται για κάποια κυβερνοεπίθεση, καθώς η εταιρεία δεν έχει γνωστοποιήσει το παραμικρό επισήμως.

Επιπλέον, δεν υπάρχουν στοιχεία που να συνδέουν το περιστατικό με τη Ρωσία, μετά τις έντονες ανησυχίες ότι θα μπορούσε να εξαπολύσει κυβερνοεπιθέσεις σε οργανισμούς, εταιρείες ή κρατικές υπηρεσίες ως αντίποινα για τις κυρώσεις της Δύσης. Όπως είναι γνωστό, τόσο οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής όσο και η Ευρώπη αλλά και άλλη έθνη επέβαλαν κυρώσεις στη Ρωσία μετά την εισβολή της στην Ουκρανία την Πέμπτη, συμπεριλαμβανομένης και της απαγόρευσης στις εξαγωγές ημιαγωγών -γενικότερα προϊόντων που βασίζονται σε τεχνολογία των ΗΠΑ- στη χώρα.

«Δεν έχουμε πληροφορίες που να υποδεικνύουν κάποια αξιόπιστη και συγκεκριμένη κυβερνοαπειλή κατά του έθνους των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, ωστόσο είναι ευθύνη μας να είμαστε προετοιμασμένοι» δήλωσε αυτή την εβδομάδα ο Αμερικανός υπουργός Εσωτερικής Ασφάλειας Alejandro Nicholas Mayorkas λίγο προτού η Ρωσία ξεκινήσει τη στρατιωτική της επέμβαση.

 

 

  • Confused 1
  • Sad 2