Η Nvidia ανακοίνωσε πρόσφατα την κυκλοφορία της νέας σειράς καρτών γραφικών «Super», που αποτελείται από τρία μοντέλα, τις GeForce RTX 2060 Super, 2070 Super και 2080 Super.

Η εταιρεία ωστόσο δεν αποκάλυψε αν θα αναβαθμίσει σε έκδοση «Super» και το κορυφαίο της μοντέλο, GeForce RTX 2080 Ti. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να κυκλοφορήσουν διάφορες φήμες για τον αριθμό των πυρήνων CUDA ή άλλων στοιχείων του επεξεργαστή γραφικών για το GeForce RTX 2080 Ti Super μοντέλο, με ορισμένους μάλιστα να φτάνουν σε σημείο να ισχυρίζονται ότι θα διαθέτει το πλήρες die TU102-400 που υπάρχει στην RTX Titan.

Σύμφωνα ωστόσο με τον Anthony Garreffa της ιστοσελίδας TweakTown, αυτό δεν πρόκειται να συμβεί. Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης για την παρουσίαση της νέας σειράς καρτών γραφικών «Super», o Anthony Garreffa ρώτησε τον Ανώτερο Αντιπρόεδρο του τμήματος PC της Nvidia, Jeff Fisher αν η εταιρεία σκοπεύει να λανσάρει και την κάρτα γραφικών GeForce RTX 2080 Ti Super και ο τελευταίος απάντησε ότι δεν πρόκειται, με την έννοια ότι το «lineup» έχει ήδη ολοκληρωθεί. Ενδεχομένως να αποτελεί μία λογική κίνηση για την Nvidia, να παραμείνουν τα πράγματα ως έχουν, αφού το πιθανότερο θα ήταν να κλείσει την ψαλίδα από άποψη επιδόσεων σε σχέση με την RTX Titan με αποτέλεσμα να «κανιβαλίσει» τις πωλήσεις της τελευταίας.

TechPowerUp