Νέες πληροφορίες, τώρα που βρίσκονται στα χέρια πολλών reviewers, έκαναν την εμφάνιση τους για τις GPUs που αποτελούν την καρδιά των νέων καρτών γραφικών GeForce RTX Super.

Πιο συγκεκριμένα, έγινε γνωστό ότι στην TU106 GPU της GeForce RTX 2060 Super υπάρχουν διακριτικά που την τοποθετούν από άποψη κατασκευής στην «Κορέα», κάτι που είναι παράξενο δεδομένου ότι η ΤSMC που κατασκευάζει τις Turing GPUs της Nvidia δεν έχει τέτοιου είδους εγκατάσταση στη Ν. Κορέα.

Από ότι φαίνεται ωστόσο, η Nvidia είχε υπογράψει μία σύμβαση με την Samsung πριν από περίπου τρία χρόνια για να κατασκευάζει κάποιον αριθμό GPUs, και από ότι φαίνεται η συγκεκριμένη σύμβαση βρίσκεται υπό ισχύ. Η Samsung όμως δεν χρησιμοποιεί μέθοδο κατασκευής 12nm FinFET αλλά στην θέση της προσφέρει 14nm και 11nm LPP. Η τελευταία μάλιστα είναι αυτή που προτείνει η Νοτιοκορεάτικη εταιρεία σε εταιρείες σχεδίασης ημιαγωγών όπως η Nvidia ως ανταγωνιστική πρόταση στην μέθοδο της TSMC.

66506_04_nvidias-new-geforce-rtx-super-cards-made-11nm-12nm.jpg.8ad96c81661e8314ad4c598d7d9ccaa0.jpg

Η ιστοσελίδα TechPowerUp απευθύνθηκε στην Nvidia για την παραπάνω ανακάλυψη και έλαβε την παρακάτω απάντηση: «H απάντηση είναι αρκετά απλή και αυτά τα διακριτικά δεν είναι νέα. Και άλλες Turing GPUs είχαν τέτοια διακριτικά. Το συγκεκριμένο κατασκευάστηκε στην Κορέα και για αυτό αναγράφεται η λέξη «KOREA». Χρησιμοποιούμε τόσο την TSMC όσο και τη Samsung, καθιστούμε κάθε μία αυτές αρμόδια για κάθε κατασκευαστική μέθοδο. Δεν μπορούμε να παρέχουμε περισσότερες πληροφορίες για τα μελλοντικά σχέδια μας αλλά και οι δύο παραμένουν καταπληκτικοί εταίροι».

Από ότι φαίνεται, με όλα όσα γίνονται τελευταία με τις ΗΠΑ και την Κίνα και τον εμπορικό πόλεμο, αποτελεί λογικό για ορισμένες εταιρείες να κοιτάζουν να πάρουν τα μέτρα τους σε περίπτωση που υπάρξει κλιμάκωση. Έτσι, προσπαθούν να βρουν εργοστάσια που είναι εκτός της δικαιοδοσίας της Κίνας, αφού ακόμα και η Ταϊβάν –που αποτελεί μέρος της Κίνας- δεν αποτελεί λύση. Από την άλλη, η Νότια Κορέα φαίνεται να αποτελεί μία ασφαλέστερη επιλογή.

TweakTown