Με τη σειρά RTX 3000 να βρίσκεται ακόμη εντός προγράμματος και την Nvidia να παραγγέλνει chips 7nm, λέγεται πως ταυτόχρονα έχει παραγγείλει και chips 5nm για κάποιο άλλο άγνωστο για την ώρα προϊόν.

Η Nvidia κάτι ετοιμάζει σε αρχιτεκτονική 5nm, σύμφωνα με τις τελευταίες φήμες, αν και για την ώρα κανείς δεν μπορεί να μαντέψει περί τίνος πρόκειται. Οι φήμες έρχονται από άρθρο του DigiTimes που αναφέρει μάλιστα πως η κατασκευάστρια εταιρία TSMC έχει δεχθεί παραγγελίες τόσο από την Nvidia όσο και από την AMD. Μία από τις παραγγελίες της Nvidia πρόκειται για chips 5nm.

Οτιδήποτε κι αν είναι αυτό το «μυστήριο» προϊόν, κατά πάσα πιθανότητα δεν θα το δούμε άμεσα, καθώς η νέα σειρά γραφικών GeForce 3000 θα κατασκευάζεται με αρχιτεκτονική 7nm.

Παραγγελίες 5nm όμως δεν κάνει μόνο η Nvidia αλλά τόσο η Apple όσο και η AMD. Η Apple ετοιμάζεται να παρουσιάσει το iPhone 12 το οποίο θα εξοπλίζεται με τον επεξεργαστή A14 στα 5nm ενώ λέγεται πως ετοιμάζει και ARM επεξεργαστές που θα χρησιμοποιηθούν στα Macs του 2021. Και η AMD όμως παραγγέλνει chips 5nm από την TSMC για την επόμενη γενιά επεξεργαστών Epyc για χρήση σε servers.

Το άρθρο του DigiTimes υπογραμμίζει επίσης πως η TSMC αναμένεται να έχει σημαντικό όφελος τόσο από τις αυξημένες παραγγελίες σε chips 7nm από Nvidia & AMD όσο όμως και από παραγγελίες σε 16nm και 12nm chips καθώς αυτά ήδη χρησιμοποιούνται στις πρόσφατες γενιές καρτών γραφικών της Nvidia αλλά και στο Nintendo Switch.

Tech Radar

  • Like 2