Ο διευθύνοντας σύμβουλος της Nvidia, Jen-Hsun Huang, επιβεβαίωσε σε μία τηλεδιάσκεψη με επενδυτές και αναλυτές για τα οικονομικά αποτελέσματα του 2ου οικονομικού τριμήνου του 2023, ότι η νέα γενιά καρτών γραφικών GeForce RTX 40-series ενδέχεται να αποκαλυφθεί στο συνέδριο GTC 2022 που θα πραγματοποιηθεί στις 20 Σεπτεμβρίου.

Το λανσάρισμα της νέας σειράς καρτών γραφικών αρχιτεκτονικής «Ada Lovelace» δεν πρόκειται να μοιάζει και πολύ με τα λανσαρίσματα των προηγούμενων γενεών, παρόλο που η εταιρεία θα διατηρήσει τον κύκλο λανσαρίσματος από την κορυφή-προς-τα-κάτω (με τα high-end μοντέλα να κυκλοφορούν πρώτα στην αγορά). Όπως ανέφερε ο CEO της Nvidia, Jen-Hsun Huang, τα πρώτα προϊόντα που θα κυκλοφορήσουν στην αγορά θα βρίσκονται «πάνω από τη σημερινή γενιά προϊόντων Ampere» από άποψη απόδοσης, ώστε να μην «κανιβαλίσουν» τις πωλήσεις των προϊόντων της σημερινής γενιάς.

"Η Ampere είναι η πιο δημοφιλής GPU που δημιουργήσαμε ποτέ. Βρίσκεται στις 15 δημοφιλέστερες GPUs για gaming στο Steam. Και παραμένει η καλύτερη GPU στον κόσμο, και θα παραμείνει ιδιαίτερα επιτυχημένη για αρκετό χρονικό διάστημα ακόμη. Ωστόσο, έχουμε μια συναρπαστική νέα γενιά που έρχεται, και πρόκειται να την τοποθετήσουμε πάνω από τη προηγούμενη (Ampere). Και έτσι, λάβαμε ορισμένα μέτρα και κάναμε δύο πράγματα. Μειώσαμε το sell-in για να επιτρέψουμε τη διόρθωση του αποθέματος στο κανάλι και εφαρμόσαμε προγράμματα με τους συνεργάτες μας για να τοποθετήσουμε καλύτερα τα προϊόντα μας στο κανάλι για να προετοιμάσουμε το έδαφος για την επόμενη γενιά μας» δήλωσε ο Jen-Hsun Huang.

Αυτό σημαίνει ότι τα πρώτα μοντέλα που θα κυκλοφορήσουν και θα είναι τα ακριβότερα, θα βρίσκονται σε απόδοση ένα επίπεδο πάνω από την κορυφαία κάρτα γραφικών Ampere που υπάρχει στην αγορά και πως η σειρά θα αρχίσει να εισέρχεται στα χαμηλότερα, από άποψη κόστους, επίπεδα της αγοράς, από το 2023 λογικά. Για το υπόλοιπο της χρονιάς του 2022 ενδεχομένως θα δούμε ένα ή δύο μοντέλα της σειράς RTX 40 να πωλούνται παράλληλα με κάρτες γραφικών GeForce RTX 30-series, που θα έχουν πιο ελκυστικές τιμές.

  • Like 1