Σύμφωνα με ένα έγγραφο που απέστειλε η NVIDIA σε συνεργάτες της το λανσάρισμα της νέας κάρτας γραφικών NVIDIA GeForce RTX 4060 Ti αναμένεται να πραγματοποιηθεί στα τέλη Μαΐου.

Εδώ και μήνες κυκλοφορούν φήμες για τις νέες κάρτες γραφικών της NVIDIA και η τελευταία (από την ιστοσελίδα VideoCardz) επιβεβαιώνει το λανσάρισμα της NVIDIA GeForce RTX 4060 Ti στα τέλη Μαΐου καθώς και τα σχέδια της NVIDIA και των συνεργατών της. Από το έγγραφο μαθαίνουμε ότι οι κάρτες γραφικών θα ξεκινήσουν να αποστέλλονται στους συνεργάτες στις 5 Μαΐου. Από ότι φαίνεται, δύο ακόμη ημερομηνίες, οι οποίες αφορούν την ημέρα της «Ανακοίνωσης προϊόντος» (Product Announcement) και την ημέρα που θα βρίσκεται «Στα ράφια των καταστημάτων» (On-Shelf) δεν έχουν οριστικοποιηθεί ακόμα. Στο ίδιο έγγραφο υπάρχει και η απλή GeForce RTX 4060, ωστόσο οποιαδήποτε ημερομηνία για την ανακοίνωση προϊόντος ή το λανσάρισμα βρίσκεται ακόμα υπό αξιολόγηση και δεν έχει καθοριστεί. Πάντως, δεν περιμένουμε να λανσαριστεί νωρίτερα από τον Ιούνιο του 2023.

nvidia-geforce-rtx-4060-ti-1.jpg

Ένα άλλο ενδιαφέρον στοιχείο από το έγγραφο είναι ότι η πλακέτα (board) για την GeForce RTX 4060 Ti αναφέρεται ως PG190, δηλαδή έχει την ίδια ονομασία με εκείνη της GeForce RTX 3060 Ti. Αυτό σημαίνει ότι οι συνεργάτες της NVIDIA μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα ίδια ακριβώς συστήματα ψύξης με τα μοντέλα «3060 Ti», κάτι που θα τους επιτρέψει να προσφέρουν τις κάρτες γραφικών τους σε καλύτερες για τους χρήστες τιμές. 

Η είδηση για το λανσάρισμα της νέας GeForce RTX 4060 Ti στα τέλη Μαΐου έρχεται την ώρα που έχουν αρχίσει να φουντώνουν οι φήμες για την παρουσίαση της Radeon RX 7600 από την AMD στην έκθεση Computex (η έκθεση αναμένεται να ανοίξει τις πύλες της στα τέλη Μαΐου).  

Η NVIDIA GeForce RTX 4060 Ti θα βασίζεται στην GPU με την ονομασία AD106-350-A1. Η τελευταία διαθέτει 4.352 πυρήνες CUDA και θα συνδυάζεται με 8 GB μνήμης GDDR6 ταχύτητας 18 Gbps και με δίαυλο εύρους 128 bit. Η κάρτα γραφικών AMD Radeon RX 7600 φημολογείται ότι θα ενσωματώνει επίσης 8 GB μνήμης. Όσον αφορά την απόδοση της GeForce RTX 4060 Ti, οι πρώιμες εικασίες και οι αριθμοί κάνουν λόγο για μία κάρτα γραφικών με απόδοση εφάμιλλη της GeForce RTX 3070 Ti. Έτσι, αναμένουμε πολύ καλή έως και εξαιρετική απόδοση στις αναλύσεις 1080p και 1440p.

  • Thanks 1