Η NVIDIA ανακοίνωσε σήμερα την επόμενη γενιά επεξεργαστών της για smartphones, tablets αλλά και notebooks, το Tegra 4, . Όπως και ο προκάτοχός του διαθέτει 4 + 1 πυρήνες, με τον τελευταίο να προορίζεται για τις μη απαιτητικές εργασίες και για εξοικονόμηση ενέργειας. Αν και διατηρεί αυτή την ίδια δομή που μοιάζει με τον Tegra 3 στην πραγματικότητα διαθέτει διαφορετική, νέα αρχιτεκτονική.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της NVIDIA Jen Hsun Huang αναφέρει ότι η σειρά Tegra 4 είναι αυτή τη στιγμή ο πιο γρήγορος επεξεργαστής στον κόσμο για φορητές συσκευές, ξεπερνώντας τον ανταγωνισμό. Αν και δεν έχουν ανακοινωθεί επίσημα ορισμένες λεπτομέρειες, είναι σχεδόν σίγουρο ότι ενσωματώνει 72 GPU πυρήνες και είναι κατασκευασμένο σε αρχιτεκτονική 28nm (σε σύγκριση με τα 40nm του Tegra 3). Δυστυχώς για ακόμη μία φορά δεν ενσωματώνεται LTE στο chip της NVIDIA, όπως αναμένεται να γίνει σε αντίστοιχες προτάσεις της Qualcomm.

 

tegra4-2.jpg

 

Η εταιρεία αναφέρει ότι η νέα πρότασή της στα SoC δε θα μεγιστοποιήσει μόνο τις ταχύτητες στις ταχύτητες στο gaming και για να το αποδείξει παρουσίασε μια μηχανή “υπολογιστικής φωτογραφίας”. Χρησιμοποιώντας την ισχύ του Tegra 4 ο Huang παρουσίασε ορισμένα πλεονεκτήματά του στην HDR φωτογραφία. Μια άγνωστη συσκευή tablet με Windows RT χρησιμοποιήθηκε για να τραβήξει μια HDR φωτογραφία, λαμβάνοντας 2 εικόνες ακριβώς την ίδια στιγμή. Στη συνέχεια παρουσίασε μια τροποποιημένη εκδοχή της τεχνολογίας, για HDR videos.

 

tegra4-3.jpg

 

Link.png Site: http://www.theverge.com/2013/1/6/3844860/nvidia-tegra-4-announcement-specs-availability[/url]']theverge.com