Η επόμενη σειρά επεξεργαστών γραφικών της Nvidia που έχει το κωδικό όνομα «Lovelace» και που περιμένουμε επισήμως ως GeForce RTX 4000 series ενδεχομένως θα ανακοινωθεί νωρίτερα από ότι περιμέναμε.

Η αρχική εκτίμηση ήταν να κυκλοφορήσουν οι κάρτες γραφικών Lovelace στα τέλη του 2022, όμως σύμφωνα με τον γνωστό leaker, Kopite7kimi που δραστηριοποιείται στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης Twitter, οι κάρτες γραφικών GeForce RTX 4070, 4080 και 4090 ενδέχεται να κυκλοφορήσουν κάποια στιγμή μέσα στο 3ο τρίμηνο του 2022. Και αυτό θεωρητικά σημαίνει ότι ενδέχεται να κυκλοφορήσουν ακόμα και μέσα στον Ιούλιο (το νωρίτερο).  

Εξακολουθούμε βεβαίως να ακούμε ότι οι συγκεκριμένες κάρτες γραφικών θα είναι… τέρατα κατανάλωσης -πέρα από τέρατα επιδόσεων- με τις πρώτες φήμες να κάνουν λόγο για απαιτήσεις ισχύος που θα αγγίζουν τα 450-500W, δηλαδή διπλάσιο TDP (Thermal Design Power) από τις υπάρχουσες κάρτες γραφικών τύπου Ampere.

Ένας άλλος γνωστός leaker, ο Greymon55 (επίσης στο Twitter) υποστηρίζει ότι η ναυαρχίδα, GeForce RTX 4090 θα απαιτεί τροφοδοτικό 1.200 W, κάτι που αναμφισβήτητα θα βάλει σε σκέψεις πολλούς χρήστες που θα θελήσουν να αποκτήσουν την κάρτα γραφικών.

  • Like 1
  • Sad 1