Χωρίς να κυκλοφορήσει πέρσι το OnePlus 9T, η σειρά T της OnePlus επιστρέφει φέτος με το OnePlus 10T.

Πολλές από τις λεπτομέρειες της συσκευής είχαν ήδη διαρρεύσει ενώ η κυκλοφορία του έχει δρομολογηθεί για την Ευρώπη στις 25 Αυγούστου, και τις προπαραγγελίες να ξεκινούν από σήμερα. Η τιμή OnePlus 10T στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ευρώπη ξεκινά από τις 629 λίρες (699 ευρώ) για το μοντέλο με 8GB RAM και 128GB ROM, και αυξάνεται στις 729 λίρες (799 ευρώ) για την ανώτερη έκδοση με 16GB RAM και 256GB ROM. Και στα δύο μοντέλα βρίσκουμε το κορυφαίο chipset της Qualcomm, το Snaprdragon 8+ Gen1, κατασκευασμένο με τη μέθοδο των 4nm και το οποίο υπόσχεται τις καλύτερες επιδόσεις στο Android οικοσύστημα.

OnePlus_10T_render___Jade_Green.jpeg.ec949832d1ed5c169f053f866a64f977.jpeg

Στην εμπρόσθια όψη, το τηλέφωνο διαθέτει OLED οθόνη 6,7 ιντσών με ανάλυση 1080p και ρυθμό ανανέωσης που μπορεί να προσαρμοστεί δυναμικά μεταξύ 90 και 120Hz. Σε αντίθεση με άλλα smartphones της OnePlus, αυτή τη φορά μιλάμε για μια επίπεδη οθόνη που δεν καμπυλώνει γύρω από τις άκρες του τηλεφώνου. Είναι αναμφισβήτητα μια λιγότερο premium εμφάνιση, όμως κρίνοντας από άλλες παρόμοιες υλοποιήσεις ίσως πολλοί την προτιμήσουν εξαιτίας του καλύτερου κρατήματος της συσκευής.

Μια άλλη διαφορά σε σχέση με το παρελθόν είναι η απουσία καμερών με την επωνυμία Hasselblad. Πάντως το 10T εξακολουθεί να ενσωματώνει μια τριάδα αισθητήρων στο πίσω μέρος και συγκεκριμένα: έναν κύριο αισθητήρα 50 megapixel, έναν υπερευρυγώνιο αισθητήρα 8 megapixel και μια κάμερα για μακροφωτογράφιση στα 2 megapixel. Στην πρόσοψη, υπάρχει μια selfie κάμερα 16 megapixel σε μια εγκοπή στη μέση, στο πάνω μέρος της οθόνης.

Κάτι που προκαλεί εντύπωση είναι η απουσία για πρώτη φορά του ειδικού διακόπτη ενεργοποίησης και απενεργοποίησης των ειδοποιήσεων, το οποίο αποτελούσε σήμα κατατεθέν της OnePlus. Πρόσφατα η εταιρεία εξήγησε ότι οδηγήθηκε στην απόφαση αυτή αφού χρειάστηκε να κάνει χώρο για άλλα εξαρτήματα σχετικά με τη φόρτιση, τη μεγάλη μπαταρία και ένα σύνολο 15 κεραιών. Σε ότι αφορά τη φόρτιση, αυτή υποστηρίζει ταχύτητες 150W, από τις μεγαλύτερες της αγοράς, και η οποία υπόσχεται πλήρη φόρτιση σε 20 μόλις λεπτά. 

Το OnePlus 10T θα κυκλοφορήσει με το OxygenOS 12.1, το οποίο βασίζεται στο περσινό Android 12. Σύμφωνα με την εταιρεία θα λάβει τρεις σημαντικές ενημερώσεις Android και τέσσερα χρόνια ενημερώσεων ασφαλείας. Φυσικά, το OxygenOS 13 θα έρθει αργότερα φέτος (βασισμένο στο Android 13) και θα είναι διαθέσιμο στις ναυαρχίδες της OnePlus, πηγαίνοντας πίσω στο χρόνο με το OnePlus 8 και τη σειρά Nord, με πρώτο μοντέλο το Nord CE.

Τέλος, η OnePlus ανακοίνωσε και έναν νέο φορτιστή αυτοκινήτου 80W, ο οποίος μπορεί να φορτίσει ένα OnePlus 10T από το 1 έως το 100% σε 29 λεπτά. Θα αρχίσει να πωλείται στις ΗΠΑ την 1η Σεπτεμβρίου για 39 δολάρια και στο Ηνωμένο Βασίλειο στις 25 Αυγούστου για 59,99 λίρες.
 

  • Like 3
  • Thanks 1