Στην Κίνα, η OnePlus τηρεί την παράδοσή της να λανσάρει εκεί πρώτα το νέο της κορυφαίο smartphone.

Το OnePlus 12 ανακοινώθηκε επίσημα στην Κίνα, αλλά δεν θα κάνει το ντεμπούτο του στην Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες πριν από τις αρχές του 2024. 

Η συσκευή είναι από τις πρώτες που θα κυκλοφορήσουν στην αγορά ενσωματώνοντας το Snapdragon 8 Gen 3, το τελευταίο και κορυφαίο SoC της Qualcomm για το 2024. Το τσιπ χρησιμοποιεί μια Arm Cortex X4 CPU και μια μοναδική διαμόρφωση πυρήνων 1:5:2, όλα κατασκευασμένα με τη χρήση διαδικασίας στα 4 nm. Η διαμόρφωση αποτελείται από έναν ενιαίο μεγάλο πυρήνα X4, πέντε "μεσαίους" πυρήνες A720 και δύο πυρήνες A530 που προορίζονται για εργασίες στο παρασκήνιο. Το εισαγωγικό μοντέλο διατίθεται με 12 GB RAM και 256 GB αποθηκευτικού χώρου, ενώ οι κορυφαίες εκδόσεις προσφέρουν έως και 24 GB RAM και 1 TB αποθηκευτικού χώρου. Ο βαθμός αντοχής του τηλεφώνου στη σκόνη και το νερό είναι IP65, πράγμα που σημαίνει ότι δεν είναι τόσο προστατευμένο από τους συγκεκριμένους κινδύνους όσο οι περισσότερες ναυαρχίδες που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στην αγορά.

Η χωρητικότητα της μπαταρίας έχει αυξηθεί σημαντικά, ξεπερνώντας την τυπική χωρητικότητα των 5000 mAh στην οποία περιορίζονται τα smartphones εδώ και χρόνια, και ανέρχεται πλέον σε 5400 mAh. Η κινεζική παραλλαγή υποστηρίζει γρήγορη ενσύρματη φόρτιση 100 W (η οποία πιθανότατα θα μειωθεί στα 80W σε άλλες αγορές) και επαναφέρει την ασύρματη φόρτιση στα 50W. Και οι δύο μέθοδοι φόρτισης απαιτούν φορτιστές της ίδιας της OnePlus για να επιτευχθούν οι ονομαστικές ταχύτητες. Η οθόνη του OnePlus 12  είναι τεχνολογίας OLED στις 6,82 ίντσες, με ανάλυση 3168×1440 και ρυθμό ανανέωσης 120 Hz. Είναι ικανή να φτάσει σε μέγιστη φωτεινότητα τα 4.500 nits για εύκολη θέασή της ακόμα και κάτω από έντονη ηλιοφάνεια. Σε αντίθεση με ορισμένους άλλους κατασκευαστές  που απομακρύνονται από τις κυρτές οθόνες, η οθόνη του OnePlus 12 διατηρεί τον κυρτό σχεδιασμό.

oneplus12.jpeg.d0f0479014f27b799c642aa5ccf34426.jpeg

Σε γενικές γραμμές, ο σχεδιασμός αντικατοπτρίζει σε μεγάλο βαθμό αυτόν του OnePlus 11. Τη μπροστινή πλευρά καταλαμβάνει στο μεγαλύτερο μέρος της η οθόνη, με μια μικρή οπή στο άνω μέρος και στη μέση όπου φιλοξενείται η selfie κάμερα των 32MP. Στο πίσω μέρος, προεξέχει το κεντρικό σύστημα καμερών το οποίο είναι τοποθετημένο σε ένα κυκλικό σχήμα, το οποίο καταλαμβάνει τη μία άκρη του τηλεφώνου μέχρι την άλλη, με έναν ασυνήθιστο τρόπο. Η μόνη αξιοσημείωτη διαφορά είναι ότι το LED φλας, το οποίο προηγουμένως βρισκόταν σε έναν από τους τέσσερις μαύρους κύκλους ως "φακός κάμερας", έχει μεταφερθεί στην επάνω αριστερή γωνία του εξογκώματος της κάμερας.

Η ρύθμιση της κάμερας περιλαμβάνει μια κάμερα 50MP Sony LYT-808 ως κύριο αισθητήρα 1/1,4 ιντσών. Επιπλέον, υπάρχει ένας τηλεφακός 64 MP με οπτικό ζουμ 3x, καθώς και ένας ευρυγώνιος φακός στα 48 MP. Το πίσω μέρος διαθέτει τρεις κάμερες, αλλά έχει σχεδιαστεί για να φαίνεται σαν να έχει τέσσερις, με την τέταρτη θέση να καταλαμβάνεται από κάποιου είδους αισθητήρα κάμερας. Υποθέτουμε ότι πρόκειται για τον "οπίσθιο φασματικό αισθητήρα" που αναφέρεται στις τεχνικές προδιαγραφές, κάτι που όμως μπορεί να μην είναι απολύτως ακριβές.

Ενώ οι κινεζικές τιμές μπορεί να μην έχουν άμεση εφαρμογή στον υπόλοιπο κόσμο, στην Κίνα, το βασικό μοντέλο (με 12GB RAM και 256GB αποθηκευτικού χώρου) κοστίζει 4.299 γουάν (περίπου 600 δολάρια). Το κορυφαίο μοντέλο, το οποίο διαθέτει 24GB RAM και 1TB αποθηκευτικού χώρου, κοστίζει 5.799 γιουάν (περίπου 811 δολάρια).

  • Like 1